Πολιτική

Μεϊμαράκης: Αδικεί τον Σχοινά ο τίτλος του χαρτοφυλακίου

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συντάχθηκε με όσους αντιδρούν στον τίτλο του χαρτοφυλακίου που δόθηκε στον Έλληνα αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά. Και εκτίμησε ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα τον αλλάξει μετά τη θύελλα αντιδράσεων.

«Αδικεί τον κ. Σχοινά αυτή η συζήτηση» τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής (13.09.2019) στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

[read4more]

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «ο τίτλος που έχει δοθεί στο χαρτοφυλάκιο του κ. Μαργαρίτη Σχοινά είναι πράγματι ασαφής. Θεωρώ ότι η κ. Φον ντερ Λάιεν θα τον αλλάξει. Αδικεί τον κ. Σχοινά αυτή η συζήτηση, ενώ τον κ. Σχοινά τον έχουν υποδεχτεί όλοι και γνωρίζουν τις δυνατότητές του».

Υπενθυμίζεται ότι ο τίτλος του χαρτοφυλακίου που έδωσε η νέα πρόεδρος της Κομισιόν στον Μαργαρίτη Σχοινα είναι: «Προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής».

Την επόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί στο Στρασβούργο η Ολομέλεια της Επιτροπής προκειμένου να περάσουν από ακρόαση τα μέλη που επέλεξε η νέα πρόεδρος της Κομισιόν.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους και για την προπαρασκευή του συνεδρίου του ΕΛΚ στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, στα τέλη Νοεμβρίου. «Πιστεύουμε στην προοπτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στηρίζουμε τη νέα γενιά», υπογράμμισε ο κ. Μεΐμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ και ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του κόμματος συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις στην Ευρώπη και το συντονισμός της Ευρωομάδας την αμέσως επόμενη περίοδο.

Ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι ο πρόεδρος του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1