Σάββατο, 26 Οκτ.
17oC Αθήνα

Μεϊμαράκης: Αυτός δεν είναι ο Τσίπρας που ήξερα!

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Με επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχολίασε την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης. “Ο πρωθυπουργός άλλα λέει κι άλλα θα κάνει”, είπε φεύγοντας από τη Βουλή.

Σημασία δεν έχει τι είπε ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις, “σημασία έχει τι δεν μας είπε” τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, λέγοντας πως μαζί με τις προγραμματικές κατατέθηκε και το προσχέδιο του προϋπολογισμού που “έδειχνε ότι άλλα μας είπε και άλλα θα γίνουν. Το προσχέδιο έδειχνε φοροκαταιγίδα, περικοπές, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ύφεση, ελλείμματα, αύξηση της ανεργίας”.

“Περίμενα ότι θα απαντούσε σε όλα αυτά που του είπαμε. Αντ’ αυτού βλέποντας τη γύμνια των επιχειρημάτων του και αυτός και οι βασικοί του υπουργοί το μόνο έκαναν ήταν να ασχοληθούν με τη Νέα Δημοκρατία, να της κάνουν υβριστική επίθεση, να κάνουν υβριστική επίθεση και σε μένα προσωπικά, ίσως γιατί θεωρούσαν πάντα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι δεδομένη σε όσα θα λέει και θα πράττει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ε, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία ακολουθώντας την ευρωπαϊκή, προοδευτική κοινωνικά φιλελεύθερη πορεία, θα απαντήσει σε όλα αυτά την ώρα που πρέπει”, τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Όταν δημοσιογράφος του επεσήμανε την… ατάκα του Αλέξη Τσίπρα κατά την πρώτη μέρα των προγραμματικών δηλώσεων πως “ελπίζω μαζί να ψάχνουμε ισοδύναμα” και αυτό “μεταφράστηκε” ως επιθυμία του πρωθυπουργού να μείνει ο κ. Μεϊμαράκης στην ηγεσία της ΝΔ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: “Καλά θα κάνει ο πρωθυπουργός να μην ανακατεύεται στα εσωκομματικά των άλλων κομμάτων, να έχει τον απαιτούμενο σεβασμό και να σας πω ότι πραγματικά δεν περίμενα κάτι τέτοιο από τον κ. Τσίπρα. Έχει αλλάξει, έχει μετάλλαξη, δεν είναι ο κ. Τσίπρας που γνώριζα. Αν ήταν δεν θα έκανε τέτοιες παρεμβάσεις στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας”.

Τέλος, ερωτηθείς αν η ΝΔ θα ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους που – κατά δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη – θα έρθουν την επόμενη εβδομάδα σε ένα άρθρο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε: “Η Νέα Δημοκρατία ό,τι θετικό υπάρχει το επιδοκιμάζει, ό,τι αρνητικό υπάρχει θα το αποδοκιμάζει”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε