Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Μείωσαν για δεύτερη φορά το εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής

Μείωσαν για δεύτερη φορά το εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής

 Οι μειώσεις στα εφάπαξ που αποφασίζονται από την κυβέρνηση συνήθως είναι αποφάσεις που προκαλούν κοινωνική οργή, καθώς πολίτες χάνουν τα εισοδήματά τους, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και στην περίπτωση των υπαλλήλων της Βουλής.

Σύμφωνα με έγγραφο του προέδρου του ΤΑΥΒ (Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής) προς τους υπαλλήλους της Βουλής, θα λάβουν μειωμένο εφάπαξ για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά την 1η Ιανουαρίου του 2014. 

Για το εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής από 1/1/2014 θα ισχύσει μειωμένος συντελεστής αρωγής 1,8 από 2,5 που ισχύει σήμερα . Άρα, όσοι επιλέξουν να συνταξιοδοτηθούν μετά το τέλος του τρέχοντος έτους θα λάβουν μειωμένο εφάπαξ.

Μετά από αυτή την ενημέρωση πολλοί θα είναι εκείνοι οι υπάλληλοι της Βουλής που εάν τηρούν τα κριτήρια θα σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν, προκειμένου να λάβουν το αυξημένο εφάπαξ. 

Πάντως, αυτή είναι η δεύτερη μείωση στο εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής. Πριν περίπου ένα χρόνο, σύμφωνα με δημοσίευμα τότε της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι  δικαιούνται να λάβουν διπλό εφάπαξ, το ένα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το άλλο από το ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΒ).

Υπολογίζεται πως από το πρώτο εφάπαξ οι αποχωρήσαντες υπάλληλοι θα πάρουν περίπου 60.000 ευρώ έκαστος και 100.000 ευρώ από το δεύτερο, δηλαδή σύμφωνα με το δημοσίευμα γύρω στα 160.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το ποσό αφορούσε το αρχικό ποσό πριν την πρώτη μείωση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σπεύσατε! Ποιοι προλαβαίνουν να πάρουν ολόκληρο το εφάπαξ – Παραδείγματα

Τα “χρυσά” εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής- 27,2 εκ. ευρω σε 170 άτομα

Κόβεται στα δύο το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων – Έρχεται νέο κούρεμα έως 15%

400.000 συνταξιούχοι θα πληρώσουν τη… νύφη των ελλειμμάτων – Έρχονται περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ


ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε