Τετάρτη, 28 Αυγ.
28oC Αθήνα

Πρόεδρος υπό αμφισβήτηση ο Κασσελάκης – Ποιοι ψήφισαν «ναι» και ποιοι «όχι» στην ΚΟ – 87: «Δεν έχεις πλέον την πλειοψηφία»

Πρόεδρος υπό αμφισβήτηση ο Κασσελάκης – Ποιοι ψήφισαν «ναι» και ποιοι «όχι» στην ΚΟ – 87: «Δεν έχεις πλέον την πλειοψηφία»
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπό αμφισβήτηση και με την βούλα της ΚΟ είναι ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έγινε για την εισήγησή του για νέο προεδρείο και την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς το αποτέλεσμα που δόθηκε και είναι 17 ψήφοι υπέρ της εισήγησης του Στέφανου Κασσελάκη, 12 κατά και 4 «παρών», δίνει μια πύρρειο νίκη στον πρόεδρο του κόμματος.

Έτσι νέος πρόεδρος της ΚΟ είναι ο Νίκος Παππάς αλλά με τον Σωκράτη Φάμελλο να στέκεται πλέον απέναντι στον κ. Κασσελάκη.

«Διαβάζοντας» το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ουσιαστικά είναι 17 – 16 και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να είναι βαθιά διχασμένη…

Πηγές της ομάδας των 87 που «στέκονται» απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφεραν μετά το αποτέλεσμα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πρόεδρος χωρίς πλειοψηφία καθώς έχει 17 από τους 35 βουλευτές που αριθμεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πάντως, ότι «ο πρόεδρος έχει τεράστια πλειοψηφία στην βάση. Μόνο αυτή η πλειοψηφία μετρά. Αν επιθυμεί η ομάδα των 87 – ή όσων είναι τέλος πάντων – ας τον προκαλέσουν στην ΚΕ».

Κασσελάκης: «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι»

«Πρέπει να προχωρήσουμε στον ανασχηματισμό για να συνεργαστούμε καλύτερα, πρέπει να είμαστε ενωμένοι απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη και σας ζήτω να υπερψηφίσετε την πρόταση» ανέφερε, κατά τη δευτερολογία του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακόμη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξήγησε πως θεωρεί ότι «δεν γίνεται να πάμε σε αναβολή της πρότασης», γιατί αυτό θα οδηγήσει σε ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς ψήφισαν τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Ναι ψήφισαν:

Έλενα Ακρίτα, Ευάγγελος Αποστολάκης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Καλλιόπη Βέττα, Γιώργος Γαρβήλος, Ρένα Δούρου, Ράνια Θρασκιά, Νίνα Κασιμάτη, Βασίλης Κόκκαλης, Κυριακή Μάλαμα, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Νίκος Παππάς, Πέτρος Παππάς, Γιώτα Πούλου, Γιάννης Σαρακιώτης, Θεοδώρα Τζέκρη, Ραλλία Χρηστίδου.

Όχι ψήφισαν:

Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Γιαννούλης, Διονύσης – Χαράλαμπος Καλαματιανός, Συμεών Κεδίκογλου, Μαρίνα Κοντοτόλη, Αθηνά Λινού, Κώστας Μπάρκας, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Σωκράτης Φάμελλος, Γιώργος Ψυχογιός.

Παρών ψήφισαν:

Μιλτιάδης Ζαμπάρας, Γιώργος Καραμέρος, Χάρης Μαμουλάκης και Γιώργος Παπαηλιού.

Στις ριζικές αλλαγές που επέρχονται στο προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνονται ως νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι: Γιάννης Σαρακιώτης, Νίνα Κασιμάτη και Γιώργος Γεβρήλος. Οι τρεις τους αντικαθιστούν τους: Νίκο Παππά (που γίνεται πρόεδρος της ΚΟ), Θεόφιλο Ξανθόπουλο και Διονύση Καλαματιανό.

Επιπλέον, αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ορίζεται ο Βασίλης Κόκκαλης, η Ι. Πούλου συντονίστρια ΕΠΕΚΕ με αναπληρώτρια την Ραλλία Χρηστίδου.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις