Site icon NewsIT

Μέρκελ: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας και θα συνεργαστούμε – Σόιμπλε: Παράταση ναι, κούρεμα όχι!

26.01.2015 | 14:32
Μέρκελ: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας και θα συνεργαστούμε – Σόιμπλε: Παράταση ναι, κούρεμα όχι!

Να σεβαστεί τις συμφωνίες που υπάρχουν ζητά από τη νέα ελληνική κυβέρνηση η Άνγκελα Μέρκελ, που δηλώνει έτοιμη με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η Άνγκελα Μέρκελ είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, όταν θα σχηματιστεί, δηλώνει η καγκελάριος της Γερμανίας δια του εκπροσώπου της Στέφεν Ζάιμπερτ. Περιμένει, ωστόσο, ότι η νέα κυβέρνηση θα σεβαστεί τις ήδη συναφθείσες συμφωνίες.

«Είναι σημαντικό για μάς τα μέτρα της νέας κυβέρνησης να στοχεύουν στη συνέχιση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας, το οποίο σημαίνει ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και επανέλαβε ότι στόχος της γερμανικής κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μέσω της εκπροσώπου του Μαριάνε Κοτέ, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης αλλά αποκλείει το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους ή αναδιάρθρωσής του.

«Αυτό (σσ: η επιμήκυνση του προγράμματος) είναι σίγουρα μια πιθανότητα ή μια επιλογή και θα συμμετάσχουμε εποικοδομητικά σε κάθε συζήτηση», δήλωσε η κ. Κοτέ και πρόσθεσε ότι «όπως πάντα, εξαρτάται από το πώς θα διατυπωθεί ένα τέτοιο αίτημα και από το γενικότερο πλαίσιο- αλλά είναι κατ΄αρχήν μια επιλογή».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αποτελέσματα εκλογών 2015 – Εκλογές 2015 – Δείτε εδώ τα αποτελέσματα ανά νομό
Greek election 2015 results: Greek legislative parliamentary election results

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version