Πολιτική

Μέρκελ: Πριν από το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση

Χωρίς αμφιβολία έχουμε δύσκολες μέρες μπροστά μας, αλλά κυρίως έχουν δύσκολες μέρες μπροστά τους οι άνθρωποι στην Ελλάδα, δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Ανγκελα Μέρκελ και επισήμανε ότι «η πόρτα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση ήταν και παραμένει ανοιχτή». Διευκρίνισε ωστόσο ότι «πριν από το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση για νέο πρόγραμμα βοήθειας».

Η κυρία Μέρκελ επέρριψε την ευθύνη για την «μονομερή», όπως είπε, διακοπή των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα, αλλά, αναφερόμενη στο δημοψήφισμα, επανέλαβε ότι αποτελεί θεμιτό δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και ότι είναι δικαίωμα των εταίρων να έχουν την δική τους θέση για αυτό.

«Ένας συμβιβασμός είναι δυνατός μόνον όταν τα πλεονεκτήματα υπερισχύουν των μειονεκτημάτων», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και σημείωσε ότι δεν θα γίνει συμβιβασμός μόνο και μόνο για να υπάρξει ένα αποτέλεσμα. «Καλός Ευρωπαίος δεν είναι εκείνος ο οποίος επιδιώκει μια συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το εάν θα υπάρξει συμβιβασμός, θα αποφασιστεί αργότερα. Επανέλαβε δε παλαιότερη δήλωσή της, ότι «η Γερμανία πηγαίνει μακροπρόθεσμα καλά, όταν πηγαίνει καλά και η Ευρώπη».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Καγκελάριος επισήμανε ότι το διακύβευμα είναι υψηλό – «ο κόσμος μας παρακολουθεί», τόνισε – , αλλά δεν αφορά το μέλλον της Ευρώπης, το οποίο, όπως είπε, θα ετίθετο σε κίνδυνο αν ξεχνούσαμε τις αξίες της. «Τότε θα καταστρεφόταν το ευρώ και μαζί του και η Ευρώπη», δήλωσε.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης