Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Μέρκελ σε Τσίπρα: Αλέξη, ο διάολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες – Όλος ο διάλογος

Μέρκελ σε Τσίπρα: Αλέξη, ο διάολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες – Όλος ο διάλογος

Η συμφωνία, σε προφορικό επίπεδο, ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέντ Νταβούτογλου για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο προκάλεσε την αντίδραση της Αθήνας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στην Άνγκελα Μέρκελ και της εξέφρασε τις αντιρρήσεις του.

Αυτό ανακοινώθηκε από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη στο briefing της Τρίτης (09.02.2016) και 24ώρες μετά, σχεδόν, έρχεται στο φως ο διάλογος των δυο ηγετών.

Το τι ειπώθηκε ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και την Άνγκελα Μέρκελ αποκαλύπτει σήμερα Τετάρτη (10.02.2016) δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε δεκτό υπό όρους το αίτημα της Τουρκίας και της Γερμανίας να εμπλακεί το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, κάτι που πάντως θεωρείται προσπάθεια για κοινούς ελέγχους υπό την ομπρέλα της Συμμαχίας και άρα προσπάθεια να μπουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο από το… παράθυρο. Ένα αίτημα της Άγκυρας που έκανε δεκτό η Μέρκελ χωρίς πρώτα να ενημερώσει τους ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Εντάξει, Άνγκελα, εμείς δεν έχουμε αντίρρηση, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν τουρκικές απαιτήσεις ή ζητήματα που δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο και δεν θα τεθούν θέματα εθνικής κυριαρχίας», ήταν, σύμφωνα πάντα με Τα Νέα, η κατάληξη του τηλεφωνήματος.

Η δε Άνγκελα Μέρκελ, γράφει η εφημερίδα, σε μια προσπάθεια να “πειράξει” τον Αλέξη Τσίπρα και να αποφορτίσει το κλίμα της τηλεφωνικής του επικοινωνίας, είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Τι να σου πω Αλέξη. Ο διάβολος κρύβεται πάντα τις λεπτομέρειες».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε