Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Μέσα στην τάξη, με τον Άδωνι σε ρόλο… καθηγητή! [pics]

Μέσα στην τάξη, με τον Άδωνι σε ρόλο… καθηγητή! [pics]

Στην είδηση οτι τα γραφεία της Ελληνικής Αγωγής έγιναν στόχος αντιεξουσιαστών την περασμένη Πέμπτη, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που γνώριζαν οτι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο ιδιοκτήτης της σχολής και μάλιστα διδάσκει σε μαθητές που ταξιδεύουν από ολόκληρη την Ελλάδα προκειμένου να παρακολουθήσουν μια παράδοσή του.

Ωστόσο, για τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας η διδασκαλία της ελληνικής ιστορίας, καθώς και άλλων επιστημών της αρχαίας Ελλάδας αποτελεί επαγγελματική του ενασχόληση απο το 1994 και προτεραιότητα παρά τις αυξημένες κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις.

Το Newsit.gr μπήκε στη σχολή που εδρεύει στην οδό Στουρνάρη και παρακολούθησε το μάθημα της Ρητορικής απο τον κ. Γεωργιάδη σε ενα πάντρεμα της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας με τη σύγχρονη πολιτική σκηνή. Η αίθουσα ηταν γεμάτη απο νωρίς και αρκετός κόσμος παρακολουθούσε όρθιος τη δίωρη παράδοση την ώρα που τα τηλέφωνα της γραμματείας «έσπασαν» απο επίδοξους μαθητές που ρωτούσαν για τα δίδακτρα και τη διαδικασία εγγραφής στο μάθημα του Άδωνι. Ανάμεσα στο ακροατήριο βρίσκονται άνθρωποι όλων των ηλικιών, απο συνταξιούχους μέχρι φοιτητές, καθώς και στελέχη πολιτικών κομμάτων που δηλώνουν θαυμαστές του Άδωνι και του πολιτικού του λόγου.

Το «ρεπερτόριο» του μαθήματος περιλαμβάνει απο Άκη Τσοχατζόπουλο μέχρι ΠΑΣΟΚ και Brexit ενώ, όπως λένε μαθητές του κ. Γεωργιάδη, εξίσου συναρπαστικό είναι και το μάθημα της ιστορίας όταν ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο καπιταλισμός συναντώνται με τον Περικλή, τον Αλκιβιάδη και άλλες μορφές της κλασικής Αθήνας.

«Αν σου κάνει μια ομιλία ο Άκης Τσοχατζόπουλος περι καταπολέμησης της διαφθοράς όσο καλός ρήτορας και αν είναι δεν θα σε πείσει», είπε ο καθηγητής Άδωνις «ζεσταίνοντας» την αίθουσα, ενώ επιχειρώντας να δείξει ποιος είναι ο κακός ρήτορας αναφερθηκε σε μια ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου. «Φαντάζεστε να σας μιλάει επι πενήντα λεπτά ο Γιώργος Παπανδρέου; Το 2007 σε μια ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου επι του προϋπολογισμού, νόμιζα οτι είχαν περάσει δυο ώρες και μίλαγε μόνο πέντε λεπτά. Κοιτάω έναν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και έφτιαχνε σαΐτες», συνέχισε με την αίθουσα να ξεσπά σε γέλια.

Στη συνέχεια οι μαθητές πήραν το λόγο και εξήγησαν τους λόγους που τους έφεραν στο μάθημα του κ. Γεωργιάδη.

«Τον γνώρισα ένα απόγευμα στην Κυψέλη και απο τότε ειμαι φανατικός Adonistas», τόνισε ένας συνταξιούχος, πρώην επιχειρηματίας, ενώ μια εκπαιδευτικός αποκάλυψε πως παρακολουθεί τα μαθήματα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, εδώ και 13 χρόνια.

Ωστόσο, την παράσταση έκλεψαν δυο φοιτητές που κάνουν αρκετά χιλιόμετρα για να μην χάσουν παράδοση. «Ξυπνάω κάθε Κυριακή στις 5 το πρωί για να πάρω το ΚΤΕΛ, να ταξιδέψω τρεις ώρες και να παρακολουθήσω το μαθημα του Άδωνι», λέει στο Newsit.gr ενας 21 χρόνος φοιτητής Μαθηματικών απο την Πάτρα.

«Εγώ έρχομαι απο την Χαλκίδα κάθε Κυριακή για τον Άδωνι. Παλαιότερα ένας μαθητής έκανε ταξίδι από την Λάρισα για τον ίδιο λόγο», επισημαίνει ο Χρήστος που σπουδάζει στο ΤΕΙ της Χαλκίδας.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και ο Άδωνις Γεωργιάδης ανυπομονεί να γνωρίσει νέους μαθητές και να τους μυήσει στα μυστικά της αρχαίας Ελλάδας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε