Τετάρτη, 3 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Μέσα στο Σταύρος Νιάρχος: Όσοι ήταν εκεί για τον Ομπάμα [pics, vids]

Μέσα στο Σταύρος Νιάρχος: Όσοι ήταν εκεί για τον Ομπάμα [pics, vids]

Και ποιος δεν βρέθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να παρακολουθήσει την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα με την οποία “έκλεισε” την πρώτη (και τελευταία ως ο πρόεδρος των ΗΠΑ) επίσκεψή του στην Ελλάδα. Ουρές πολλών μέτρων σχηματίστηκαν νωρίτερα αφού τα μέτρα ασφαλείας ήταν ξανά δρακόντεια.

Φυσικά, παρών στην ομιλία του Αμερικανού προέδρου ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που έφτασε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος περίπου στις 14:00 και έγινε δεκτός με χειροκροτήματα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάθισε στην πρώτη σειρά, δίπλα στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ενώ λίγες θέσεις μακριά του καθόταν ο κυβερνητικός του εταίρος και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Από πλευράς κυβέρνησης παρόντες ήταν επίσης ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και η υπουργός Πολιτισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία… αποκάλυψε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά ως “απλός” πολίτης, για τουρισμό.

Παρών επίσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με την κόρη του. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κάθισε δίπλα στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο πριν ανέβει στο βήμα για την ομιλία του.

Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος βρέθηκε επίσης ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης καθώς και το ζεύγος Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους που παρακολούθησαν από τα θεωρεία την ομιλία Ομπάμα βρέθηκαν η Ντόρα Μπακογιάννη, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Νίκος Δένδιας, ο Νότης Μηταράκης, ο Μακάριος Λαζαρίδης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Άννα Διαμαντοπούλου, η Κατερίνα Μάρκου, ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Νίκος Παπανδρέου, ο Θοδωρής Κυριακού, καθώς και ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ με την Τατιάνα Μπλάτνικ.

Από νωρίς εκατοντάδες προσκεκλημένοι στάθηκαν στην ουρά για να τους γίνει ο απαραίτητος έλεγχος, αφού τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
Φωτογραφίες: newsit.gr, Eurokinissi, ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε