Πέμπτη, 18 Ιουλ.
38oC Αθήνα

Τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης για την ενίσχυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με στόχο τη δημιουργία ισχυρής, ανταγωνιστικής, εξαγωγικής ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, η οποία δεν θα στηρίζεται στη χαμηλή τιμή του φαρμάκου, προχωρά η κυβέρνηση το σχεδιασμό της για τον κλάδο.

Στην κυβερνητική σύσκεψη, με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει σειρά μέτρων φορολογικών, αναπτυξιακών, ερευνητικών, αλλά και τη γρήγορη προώθηση των φακέλων για την παραγωγή νέων φαρμάκων.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης, θα ζητηθούν άμεσα από την ΠΕΦ αναλυτικές μελέτες για το κόστος, για την παραγωγή, κλπ, για να διαμορφωθεί το αναλυτικό προφίλ της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.
Τα κριτήρια για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τον κλάδο είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας, οι επενδύσεις και τα διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Όπως τονίζει η αντιπροεδρία, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι ο κλάδος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες παραγωγής, έρευνας και καινοτομίας, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Με δεδομένη την παραπάνω θέση, αποφασίστηκε να ξεκινήσει αμέσως ο οργανωμένος διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς, με στόχο τη διαμόρφωση εκείνων των μέτρων πολιτικής, που θα ευνοούν τη μεγέθυνση του κλάδου με όρους διεθνούς ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας.
Στη σύσκεψη με τον κ. Δραγασάκη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε