Πολιτική

Μιας πρότασης μομφής… ψήφοι εμπιστοσύνης έπονται!

Στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας ποτέ δεν έπεσε κυβέρνηση από πρόταση μομφής, όπως επίσης και από θέμα ψήφου εμπιστοσύνης που έθεσε η ίδια η κυβέρνηση.

Υπάρχει όμως το πρόσφατο παράδειγμα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου τον Νοέμβριο του 2011, οπότε έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης…αλλά για να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με σκοπό τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας υπό άλλο πρωθυπουργό όπως και έγινε με τον Λουκά Παπαδήμο.

Αύριο τα μεσάνυχτα πάντως η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα “πέσει” καθώς όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφιστεί από τους 155 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον.

Έτσι η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα φανεί “μπετοναρισμένη” με τα δύσκολα ωστόσο να είναι μπροστά της, από τη στιγμή που το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν κρίσιμες ψηφοφορίες που θα εκληφθούν από την κυβέρνηση ως “ψήφος εμπιστοσύνης” με κορυφαία εκείνη της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2014 προς τα τέλη Νοεμβρίου.

Το ζήτημα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων αναμένεται να αποτελέσουν επίσης πεδία αμφισβήτησης της κυβερνητικής συνοχής καθώς οι αντιδράσεις προέρχονται όχι μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από πλειάδα βουλευτών της πλειοψηφίας που έχουν διαμηνύσει προς το Μέγαρο Μαξίμου και την Χαριλάου Τρικούπη ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν τα νομοσχέδια αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Εν πάση περιπτώσει απ΄ότι φαίνεται της “πρότασης δυσπιστίας” του ΣΥΡΙΖΑ, “ψήφοι εμπιστοσύνης” έπονται με τους βουλευτές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να δοκιμάζουν και να δοκιμάζονται επί ξυρού ακμής, με το “ατύχημα” να είναι πιθανό ανά πάσα στιγμή.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ