Site icon NewsIT

Μιας πρότασης μομφής… ψήφοι εμπιστοσύνης έπονται!

09.11.2013 | 12:24
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας ποτέ δεν έπεσε κυβέρνηση από πρόταση μομφής, όπως επίσης και από θέμα ψήφου εμπιστοσύνης που έθεσε η ίδια η κυβέρνηση.

Υπάρχει όμως το πρόσφατο παράδειγμα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου τον Νοέμβριο του 2011, οπότε έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης…αλλά για να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με σκοπό τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας υπό άλλο πρωθυπουργό όπως και έγινε με τον Λουκά Παπαδήμο.

Αύριο τα μεσάνυχτα πάντως η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα “πέσει” καθώς όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφιστεί από τους 155 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον.

Έτσι η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα φανεί “μπετοναρισμένη” με τα δύσκολα ωστόσο να είναι μπροστά της, από τη στιγμή που το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν κρίσιμες ψηφοφορίες που θα εκληφθούν από την κυβέρνηση ως “ψήφος εμπιστοσύνης” με κορυφαία εκείνη της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2014 προς τα τέλη Νοεμβρίου.

Το ζήτημα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων αναμένεται να αποτελέσουν επίσης πεδία αμφισβήτησης της κυβερνητικής συνοχής καθώς οι αντιδράσεις προέρχονται όχι μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από πλειάδα βουλευτών της πλειοψηφίας που έχουν διαμηνύσει προς το Μέγαρο Μαξίμου και την Χαριλάου Τρικούπη ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν τα νομοσχέδια αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Εν πάση περιπτώσει απ΄ότι φαίνεται της “πρότασης δυσπιστίας” του ΣΥΡΙΖΑ, “ψήφοι εμπιστοσύνης” έπονται με τους βουλευτές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να δοκιμάζουν και να δοκιμάζονται επί ξυρού ακμής, με το “ατύχημα” να είναι πιθανό ανά πάσα στιγμή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version