Site icon NewsIT

Μηνιαίο επίδομα από 200 έως 600 ευρώ για τους γιατρούς σε άγονες περιοχές – Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

05.09.2024 | 18:03
Μηνιαίο επίδομα από 200 έως 600 ευρώ για τους γιατρούς σε άγονες περιοχές – Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τη θέσπιση νέου επιδόματος για την προσέλκυση γιατρών σε προβληματικές ή άγονες περιοχές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Σε δύο μέρες θα βρεθώ στο βήμα της ΔΕΘ, όπου θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα. Θέλω, όμως, σήμερα να αναφερθώ ξεχωριστά σε κάτι πολύ σημαντικό που έχει να κάνει με την επιβεβλημένη στήριξη των ιατρών του ΕΣΥ», τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το νέο επίδομα στους γιατρούς.

«Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε σήμερα, καθιερώνουμε επιπλέον οικονομικό κίνητρο για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών σε προβληματικές ή άγονες περιοχές. Το νέο αυτό επίδομα, ανάλογα και με την κατηγορία της περιοχής που θα ασκεί υπηρεσία ο ιατρός, ξεκινά από τα 200 ευρώ και για συγκεκριμένες ειδικότητες μπορεί να φτάσει έως τα 600 ευρώ μηνιαίως», υπογραμμίζει.

«Έχω πει πολλές φορές -και δεν θα κουραστώ να το λέω- ότι η στήριξη του ΕΣΥ είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες χρόνων. Όμως δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για ένα καλύτερο ΕΣΥ, αντάξιο των προσδοκιών όλων των πολιτών», επισημαίνει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version