Site icon NewsIT

Μήνυμα Παπαμιμίκου στο ΠΑΣΟΚ: Αν πάμε σε εκλογές, τελειώσαμε!

13.12.2014 | 11:59
Μήνυμα Παπαμιμίκου στο ΠΑΣΟΚ: Αν πάμε σε εκλογές, τελειώσαμε!

Ο "γάμος" της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρα γάμος "συμβιβασμού". Όμως οι δυο κυβερνητικοί εταίροι θα... χωρίσουν τα τσανάκια τους αν η χώρα μπει σε προεκλογική περίοδο. Το είπε ξεκάθαρα ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Επιχειρώντας να πάρει σαφείς αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά τονίζει ότι δεν υπάρχει ταύτιση με τον κυβερνητικό εταίρο.

«Αν πάμε σε εκλογές, τελειώνει η συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ», σημειώνει αλλά εκτιμά πως το διαζύγιο δεν θα… χρειαστεί, αφού πιστεύει ο Σταύρος Δήμας θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αν όμως, στην απευκταία περίπτωση για τα κόμματα της συγκυβέρνησης, η Ν.Δ. είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.

“Επισπεύδουμε την προεδρική εκλογή γιατί η τρόικα σκλήρυνε τη στάση της εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας που προκαλούσε η αντιπολίτευση. Και όπως γνωρίζετε καλά, η χώρα χρειάζεται αυτή τη στιγμή, όσο ποτέ άλλοτε, σταθερότητα και αυξημένη διαπραγματευτική ισχύ” λέει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Ν.Δ. είναι έτοιμη για εκλογές; “Πιστεύουμε ότι δεν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές. Δεν τις θέλουν οι πολίτες και δεν τις χρειάζεται η χώρα. Από την πλευρά μας, πάντα είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.”

Αν όμως η χώρα οδηγηθεί στις εκλογές, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα τουλάχιστον με τον κ. Παπαμιμίκο, δεν θα σχηματίσουν κοινό μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Η προγραμματική συμφωνία που έχουμε με το ΠΑΣΟΚ ταυτιζόταν με την ολοκλήρωση της κυβερνητικής τετραετίας. Προφανώς, αν πάμε σε πρόωρες εκλογές, ολοκληρώνεται αυτόματα. Μπορεί να συνεργαζόμαστε εδώ και 2,5 χρόνια, ωστόσο δεν ταυτιζόμαστε», λέει.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΝΔ, η κυβέρνηση έκανε λάθη «με χαρακτηριστικότερο τα όσα έγιναν με τον ΕΝΦΙΑ. Μόνο όποιος δεν δουλεύει δεν κάνει λάθη».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version