Πολιτική

Μηταράκης στο Live News: Δεν μίλησα για πάγωμα αλλά για μια εβδομάδα προθεσμία

Ότι δεν μίλησε για πάγωμα της δημιουργίας των κλειστών κέντρων για τους πρόσφυγες αλλά για μια εβδομάδα προθεσμία, μίλησε στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Χθες είπα ότι έχουμε δώσει μια εβδομάδα διορία στην τοπική αυτοδιοίκηση αν κρίνει ότι οι τοποθεσίες που έχουν βρεθεί ότι δεν είναι βέλτιστες να μας υποδείξει εναλλακτική τοποθεσία. Αυτό δεν αλλάζει τον σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα. Τα έργα θα ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα», είπε χαρακτηριστικά. 

Στο ερώτημα πότε θα αρχίσουν τα έργα ο κ. Μηταράκης απάντησε: «Η προετοιμασία για την έναρξη των εργασιών είναι σε εξέλιξη. Αυτή η εβδομάδα διορία δεν μας καθυστερεί καθόλου αλλά μας δίνει την ευκαιρία να συζητήσουμε για άλλη μια φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση». Στο επίμονο ερώτημα πότε θα μπουν οι μπουλντόζες, ο κ. Μηταράκης επανέλαβε: «Το αμέσως προσεχές διάστημα και χωρίς καμία καθυστέρηση». Ωστόσο δεν έδωσε ημερομηνία.

Click4More Περιφερειάρχης “αδειάζει” Μηταράκη: Ας μην περιμένει αδίκως

Στο ερώτημα αν υπήρξε πρόβλημα στην ενημέρωση της κυβέρνησης για το πάγωμα των 5 ημερών ο υπουργός απάντησε: «Είναι δεδομένο ότι είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την προεδρία της κυβέρνησης για οποιοδήποτε θέμα έχει να κάνει με το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής». Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έμαθε από την τηλεόραση το πάγωμα ο κ. Μηταράκης επανέλαβε ότι υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου και όλα τα θέματα συζητιούνται.  

Δείτε το βίντεο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιτυχής η πρώτη δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης ETCS στα τρένα, παρουσία του Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Η σημερινή δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης, που παρακολούθησε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αφορούσε περιπτώσεις υπέρβασης ορίου ταχύτητας και παραβίασης κόκκινου σηματοδότη
Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης 2
«Καμία συμφωνία για τυπική ή άτυπη αναστολή του διαλόγου με την Τουρκία» δηλώνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης
«Πάγια εθνική θέση η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη συγκεκριμένη και μόνο διαφορά» υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών για το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ – Στο τραπέζι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας για την προσέλκυση αμερικανικών άμεσων επενδύσεων και τεχνολογικών κολοσσών, καθώς και το ελληνικό ενδιαφέρον για αμερικανικές επενδύσεις στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των data centers
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ Σκοτ Μπέσεντ