Παρασκευή, 26 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Μητρόπουλος, ο αίλουρος επαναστάτης με την Πόρσε ξαναχτύπησε και μας κούφανε

Μητρόπουλος, ο αίλουρος επαναστάτης με την Πόρσε ξαναχτύπησε και μας κούφανε

Είναι ορισμένοι ακροβάτες της ρητορικής τέχνης που τους θαυμάζω για τα λεπτά λεκτικά παιχνίδια, τις φραστικές αεροκωλοτούμπες, που πραγματικά ζωγραφίζουν έργα τέχνης με τις λέξεις τους.

Εχουν μάλιστα τόση εμπιστοσύνη ώστε να πιστεύουν ότι μπορούν σε λεκτικό επίπεδο να έχουν ¨το σκύλο χορτάτο και την πίτα ακέρια¨. Μόνο σε λεκτικό γιατί στην πραγματικότητα ο σκύλος την έφαγε όλη την πίτα.

Να για παράδειγμα τρέφω μεγάλο θαυμασμό για τις ακροβασίες του Αλέξη Μητρόπουλου, του επονομαζόμενου και “κύριος σεισάχθεια” ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επανάσταση, ακόμα και όταν οδηγεί την Πόρσε του.

Θαυμάστε κι εσείς  το τελευταίο μεγαλοφυές λεκτικό δημιούργημα: Αφού χαρακτηρίζει το νέο μνημόνιο ως «το πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, προσθέτει ότι «ποτέ η Αριστερά δεν έχει εφαρμόσει στα εκατό χρόνια (αλήθεια Αλέξη μου πότε η Αριστερά είχε την εξουσία τα τελευταία εκατό χρόνια και δεν το πήραμε χαμπάρι;) τέτοιο πρόγραμμα», για να καταλήξει όταν τον ρωτούν αν θα το ψηφίσει με μία απίστευτης υψηλής τεχνικής και με χάρη αιλουροειδούς πιρουέτα λέγοντας ότι «η κυβέρνηση πρέπει να στηριχτεί για να μη γίνει χειρότερο κακό στην πατρίδα».

Αλέξη μη σταματάς. Συνέχισε να μας μαστιγώνεις μήπως και ξυπνήσουμε…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε