Site icon NewsIT

Μητσοτάκης: Αν ο κ. Κασσελάκης είχε καταθέσει εμπρόθεσμα το πόθεν έσχες του δεν θα μιλούσαμε τώρα γι’ αυτό

05.06.2024 | 10:07
Μητσοτάκης: Αν ο κ. Κασσελάκης είχε καταθέσει εμπρόθεσμα το πόθεν έσχες του δεν θα μιλούσαμε τώρα γι’ αυτό

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, Παρασκευή 31 Μαΐου 2024. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και τον Χρήστο Μιχαηλίδη παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγα 24ωρα πριν τις ευρωεκλογές. 

«Αν ο κ. Κασσελάκης ως όφειλε είχε  καταθέσει εντός 90 ημερών από όταν εξελέγη Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μιλούσαμε για το πόθεν έσχες την τελευταία εβδομάδα προς τις ευρωεκλογές», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Από την αντιπολίτευση», είπε, «εξακολουθούμε να βλέπουμε έναν συνδυασμό τοξικότητας ψεμάτων, αλαζονείας και αυτοαναφορικότητας. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης πέλεξε να μιλάει για το πόθεν έσχες του μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις συμμαχίες που θα διαμορφωθούν εντός του ευρωκοινοβουλίου λέγοντας ότι  πρέπει να αντιληφθούμε ότι την Κυριακή οι συσχετισμοί που θα προκύψουν θα επηρεάσουν την ζωή μας. Επισήμανε ότι η Ευρώπη απέδειξε ότι είναι πολύ ανθεκτική και έχει τον τρόπο να βρίσκει συμφωνίες προς όφελος των πολιτών. 

Χαρακτήρισε εξαιρετικά δημιουργική την προεκλογική εκστρατεία. «Το πρώτο πράγμα που απασχολεί τους πολίτες είναι το κόστος ζωής και η ακρίβεια. Η έξαρση της ακρίβειας μας βρήκε τώρα που βγαίνουμε από μια υπερδεκαετή κρίση. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε και ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα σε αυτό το μέτωπο. Οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων ήρθαν για να μείνουν. Επίσης με πρόστιμα και ελέγχους προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια και βεβαίως αναδεικνύοντας την ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος».

Όσον αφορά στις υψηλές τιμές των καυσίμων: «Η Ελλάδα έχει υψηλούς φόρους στα καύσιμα γιατί είναι σημαντικά έσοδα για τον προϋπολογισμό που δεν μπορούμε να απωλέσουμε. Πρέπει η αλυσίδα των πετρελαιοειδών να εξηγεί με διαφάνεια πως οι διακυμάνσεις των τιμών επηρεάζουν τις τιμές της βενζίνης. Βλέπουμε ότι όταν πέφτουν διεθνώς οι τιμές αργεί να περάσει στην αγορά».

Για τα επόμενα τρία χρόνια τόνισε ότι «αυτό που επείγει είναι η πραγματική σύγκλιση με την Ευρώπη κυρίως στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Αυτό θα έχει αποτύπωμα στους μισθούς και τις συντάξεις.  Πίσω από αυτό κρύβονται πολλές μεταρρυθμίσεις για να είναι διατηρήσιμη η ανάπτυξη. Γι αυτό μίλησα για τον πολυδιάστατο και πολυδύναμο εκσυγχρονισμό».

Ερωτηθείς αν του λείπει ο Αλέξης Τσίπρας ο πρωθυπουργός είπε: «Δεν καθορίζουμε εμείς τους πολιτικούς μας αντιπάλους επιλέγονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτό που λείπει συνολικά από την χώρα, όχι ότι το είχαμε επί Τσίπρα, είναι ένας πολιτικός διάλογος χωρίς ακρότητα και τοξικότητα και την πόλωση που επιδιώκουν κάποια κόμματα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version