Site icon NewsIT

Μητσοτάκης από την Κέρκυρα: Τα συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, οι καμπάνες και το επεισοδιακό κλείσιμο της ομιλίας  

27.05.2024 | 19:40
Μητσοτάκης από την Κέρκυρα: Τα συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, οι καμπάνες και το επεισοδιακό κλείσιμο της ομιλίας  

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αγρίνιο και στη συνέχεια την Άρτα. Σάββατο 25 Μαϊου 2024 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Τα συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, η καμπάνες που χτυπούσαν την ώρα της ομιλίας του, οι προειδοποιήσεις στα στελέχη της κυβέρνησής του για φαινόμενα αλαζονείας αλλά και η γυναίκα που τον διέκοψε αρκετές φορές αναφερόμενη στην δικαιοσύνη, ξεχώρισαν από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πολίτες στην Κέρκυρα

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε με συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση για 7η φορά της ευρωλίγκας. Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια πολύ σημαντική επιτυχία σε συλλογικό επίπεδο και κάνοντας αναφορά στον τελικό του Conference League είπε: «Ευχόμαστε να έχουμε και άλλες θετικές ειδήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε άλλο σπορ».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι πάμε και φέτος για ρεκόρ στον τουρισμό στην Κέρκυρα και όσον αφορά στις ευρωεκλογές τόνισε ότι είναι σημαντικές γιατί «τα επόμενα πέντε χρόνια θα ληφθούν αποφάσεις χρηματοδοτικού χαρακτήρα στην Ευρώπη, επίσης η πράσινη μετάβαση και η ψηφιακή μετάβαση αλλά και η δημιουργία ενός ενιαίου αμυντικού ταμείου. Αν κάτι μάθαμε από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι ότι πρέπει να μπορείς να προστατεύεις τους αιθέρες σου και να έχεις μια ικανή αντιπυραυλική ομπρέλα. Θα είμαι στην πρώτη γραμμή για να διεκδικήσω ευρωπαΪκή χρηματοδότηση για μια τέτοια πρωτοβουλία», υπογράμμισε.

Την ώρα της ομιλίας του Κυριακου Μητσοτάκη χτύπησαν οι καμπάνες ενώ έλεγε ότι «την επόμενη ημέρα η ΝΔ πρέπει να είναι ισχυρή για να διεκδικήσει στην Ευρώπη περισσότερα και πρόσθεσε ότι την ισχυρή εντολή που έλαβε η κυβέρνηση στις εκλογές του Ιουνίου του 2023 η οποία εξέπληξε ευχάριστα τους ίδιους αλλά δυσάρεστα κάποιους άλλους είναι εντολή ευθύνης».  Και τόνισε χαριτολογώντας: «αναρωτιέμαι για ποιους χτυπούν οι καμπάνες πάντως όχι για τη ΝΔ άλλοι έχουν προβλήματα».

Το «επεισόδιο» 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διακόπηκε αρκετές φορές από μια πολίτη η οποία ζητούσε δικαιοσύνη.

Είπε ο πρωθυπουργός: «Η Δικαιοσύνη ήταν σε μεγάλο βαθμό ο μεγάλος ασθενής και παραμένει γιατί είναι μη αποδεκτή πραγματικότητα η καθυστέρηση στην απονομή της. Με την αλλαγή όμως του δικαστικού χάρτη κάνουμε παρεμβάσεις και απαλλάσσουμε τους δικαστές από γραφειοκρατία και για όλα όσα έγιναν και μας πόνεσαν πολύ έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Και αν κάποιος από τους πολιτικούς μας αντιπάλους δεν έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη να βγει να μας το πει. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και αυτή τελικά θα αποδώσει τις ευθύνες έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Εγώ δεν αποδίδω ευθύνες ούτε κανείς από εσάς αλλά δικάζονται στο δικαστήριο με διαδικασίες απολύτως καθορισμένες και πολύ πιο γρήγορες από αντίστοιχες υποθέσεις που μας πήγαν πολύ πίσω.

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα

Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να σκύψουμε πάνω στο πρόβλημα με γρήγορους ρυθμούς. Η εντολή την οποία θέλω να δώσετε στη ΝΔ είναι μια εντολή που δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει ότι έχουμε την απόλυτη νομιμοποίηση να εφαρμόσουμε αυτά για τα οποία εκλεγήκαμε. Από την αντιπολίτευση δεν ακούμε τίποτα για την Ευρώπη και τα στοιχήματα για την επόμενη ημέρα. Αισθάνομαι μερικές φορές ότι ξαναζούμε μια επανάληψη ενός προεκλογικού έργου που έχει πληγώσει την χώρα. Αυτή τη φορά σε ένα πιο lifestyle περιτύλιγμα αλλά με δυο χαρακτηριστικά που δεν έχουν αλλάξει την τοξικότητα και το ψέμα και το τάξιμο δεκάδων δις».

Στις επίμονες διακοπές της γυναίκας είπε: «Αν θέλετε να έρθετε εδώ και να κάνετε φασαρία είναι δικαίωμά σας αλλά δικαίωμά μου να μιλήσω σε όσους θέλουν να με ακούσουν. Η δημοκρατία δεν είναι α λα καρτ. Η ΝΔ είναι η παράταξη η οποία έφερε την δημοκρατία πίσω σε αυτό τον τόπο για να μην ξεχνιόμαστε. Και αν σήμερα κυβερνούμε με μια άνετη πλειοψηφία είναι γιατί πήραμε 41% το οποίο εσείς μας το δώσατε δεν το υφαρπάξαμε και οι αντίπαλοί μας ηταν πίσω με 24 μονάδες διαφορά».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version