Site icon NewsIT

Μητσοτάκης: Αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική με έμφαση στη φύλαξη των συνόρων

13.09.2024 | 13:39
Μητσοτάκης: Αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική με έμφαση στη φύλαξη των συνόρων

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Partido Popular Ισπανίας Alberto Feijoo, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Τη θέση ότι η Ελλάδα ακολουθεί μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα, Παρασκευή (13.09.24), με τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, Alberto Núñez Feijóo.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των αναφορών του για τη μεταναστευτική πολιτική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώσε πως δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη φύλαξη και προστασία των συνόρων, τα οποία είναι και εξωτερικά σύνορα της Εε, σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Στο «τραπέζι» της συνάντησης έπεσαν ζητήματα ευρωπαϊκού και αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με αιχμή την οικονομία και το μεταναστευτικό, όπου τέθηκαν επί τάπητος οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες πρώτης υποδοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Άννα Μαρία Μπούρα, η διευθύντρια του Γραφείου Διεθνούς Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version