Πολιτική

Μητσοτάκης για ανασχηματισμό: Ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης δεν άλλαξε καθόλου

«Ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης δεν άλλαξε καθόλου» σχολίασε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον ανασχηματισμό κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα Γρεβενά όπου βρίσκεται.

«Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για τον ανασχηματισμό σε επίπεδο προσώπων. Νομίζω ότι όλοι κρίνονται για τις επιλογές τους» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Θα πω μόνο ότι ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης δεν άλλαξε καθόλου. Το βασικό είναι ότι αυτοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας σήμερα, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την οικονομία, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την άμυνα εξακολουθούν να βρίσκονται στις καρέκλες τους, προφανώς αμετακίνητοι».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός θα αγκαλιάσει την ατζέντα της ΝΔ, την ατζέντα «μιας τολμηρής αλλαγής» στις επόμενες εκλογές, ενώ επέκρινε ως «διχαστικό» το λόγο του πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να μιλά «για το μέλλον», για «ενότητα» και για «δυναμική επενδυτική επανεκκίνηση» της χώρας.

«Εγώ θα επιμένω, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να μιλάω για το μέλλον, να μιλάω για ενότητα, να μιλάω για την μεγάλη ανάγκη που έχει αυτός ο τόπος να κάνει μια δυναμική επενδυτική επανεκκίνηση. Αυτά πρεσβεύει η ΝΔ, αυτά πρεσβεύω προσωπικά εγώ και πιστεύω αυτήν την ατζέντα, μιας τολμηρής αλλαγής θα την αγκαλιάσει ο ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές» σημείωσε και προσέθεσε: «Το ζητούμενο είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Η κυβέρνηση αυτή έχει ήδη ολοκληρώσει πρακτικά τη θητεία της, δεν έχει τίποτε άλλο να προσφέρει σε αυτό τον τόπο, έχει κάνει ήδη πάρα πολύ μεγάλη ζημιά και όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερο θα είναι για τον τόπο, όποτε είναι αυτές».

“Στόχος μας να κερδίσουμε όλες τις μονοεδρικές”

Ερωτηθείς εάν διαβλέπει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τη μονοεδρική των Γρεβενών, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι ο στρατηγικός στόχος της ΝΔ «είναι να κερδίσουμε όλες τις μονοεδρικές» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει την μονοεδρική των Γρεβενών. «Το ζητούμενο όμως δεν είναι απλά να κερδηθεί η μονοεδρική των Γρεβενών, το ζητούμενο είναι την επόμενη μέρα να σκύψουμε με το τοπικό προσωπικό, σε συνεννόηση πάντα με την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, πάνω στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής».

Σημείωσε ότι και για τις περιφερειακές εκλογές ο στόχος της ΝΔ είναι να κερδηθούν όλες οι περιφέρειες. Μίλησε επίσης για τις σημαντικές «αλλά εν πολλοίς αναξιοποίητες δυνατότητες» της περιοχής. Νωρίτερα, κατά τη συνάντηση του πρόεδρου της ΝΔ με τον δήμαρχο Γρεβενών στο δημαρχείο, σε ερώτηση για το χρόνο που πιστεύει ότι απομένει ως τις επόμενες εκλογές ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Όσο λιγότερος (ο χρόνος) τόσο το καλύτερο. Αλλά εμείς είμαστε αθλητές και σπριντ και μαραθώνιου. Οπότε θα είναι είμαστε έτοιμοι όποτε και να γίνουν εκλογές».

Τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευσαν στην πόλη των Γρεβενών ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης (Φλώρινας), Μαρία Αντωνίου (Καστοριάς), Μάξιμος Χαρακόπουλος (Λάρισας), Γιώργος Κασαπίδης (Κοζάνης), ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, κ.ά.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φάμελλος: Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να λειτουργεί ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης – Η ευθύνη για την σύγκρουση των τρένων από το 2019 και μετά
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στην ηγεσία της δικαιοσύνης με αφορμή την υπόθεσης της τραγωδίας στα Τέμπη, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος...
Ο Σωκράτης Φάμελλος
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών