Site icon NewsIT

Μητσοτάκης για «Παραιτηθείτε»: «Καθιστώ τον πρωθυπουργό προσωπικά υπεύθυνο για την ασφάλεια όσων διαδηλώσουν απόψε»

15.06.2016 | 12:55
Μητσοτάκης για «Παραιτηθείτε»: «Καθιστώ τον πρωθυπουργό προσωπικά υπεύθυνο για την ασφάλεια όσων διαδηλώσουν απόψε»

Με πολύ υψηλούς τόνους στην ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης για τον αναπτυξιακό νόμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε εκ νέου αιχμές για την λειτουργία της Βουλής αλλά και αφιέρωσε μεγάλο μερος της ομιλίας τους στον σαλο που έχει προκληθεί για την αποψινή συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας λόγο για κοινοβουλευτικό αυταρχισμό αναφερόμενος στην επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής για τον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα όσα έχουν ζητηθεί στο πλαίσιο του κανονισμού και δεν έχουν γίνει στην Βουλή και είπε:

«Αυτά έγιναν χθες το πρωί. Χθες το βράδυ η κυβέρνηση κατέθεσε μια τροπολογία – νομοσχέδιο και ευτυχώς μετά την αντίδραση από όλες τις πτέρυγες αποσύρθηκε. Αυτό δεν είναι εικόνα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Είναι ντροπή για την κυβέρνηση. Κύριε Πρόεδρε σας καθιστώ προσωπικά υπεύθυνο», είπε απευθυνόμενος στον κ. Βούτση. Τον κ. Μητσοτάκη, ωστόσο διέκοψε ο Προεδρεύων κ. Βαρεμένος για να του απαντήσει γεγονός που εξόργισε τον Πρόεδρο της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης επαξέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για τις αντιδράσεις υπουργών της για τους «Παραιτηθείτε».  «Δικαίωμα στις διαδηλώσεις, όσο αυτές γίνονται στο πλαίσιο του νόμου δεν έχουν μόνο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην οικονομία είπε ότι ύφεση για το 2016 προβλέπει ακόμα και ο διοικητής της ΤτΕ και πρόσθεσε ότι όσο συμβαίνει αυτό τόσο θα διογκώνεται η αντίδραση.  «Γιατί τόσος πανικός για μια συγκέντρωση πολιτών; Γιατί τόσος αποκάλυπτος ταξικός διχασμός; Όσοι έχτισαν καριέρες πάνω σε αυτό γιατί διαμαρτύρονται; Αυτοί που στοχοποιούσαν όσους δεν διαδήλωναν τώρα στοχοποιούν αυτούς που διαδηλώνουν. Έφτασε μια προαναγγελία για να δείξετε το αυτορχικό σας πρόσωπο. Σας είχαμε προειδοποιήσει ότι θα έρθει η ώρα να θερίσετε τις θύελλες. Η δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει από όσους διαμαρτύρονται ειρηνικά. Κινδυνεύει από όσους επένδυσαν στην αναγάνκτηση και έκαναν τον λαϊκισμό τέχνη και το ψέμα επάγγελμα», είπε.

Και συνέχισε: «Χθες έγινε κάτι πρωτάκουστο. Γνωστοί – άγνωστοι μπαχαλάκηδες επανεμφανίστηκαν στο διαδίκτυο και είπαν ότι θα κάνουν αντισυγκέντρωση. Μετά όμως το κατέβασαν». Και προειδοποίησε: «Είναι προσωπικά υπεύθυνος ο Αλέξης Τσίπρας για την ασφάλεια των πολιτών που θα διαδηλωσουν».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στους προπηλακισμούς εναντίον του κ. Πολάκη στην Κρήτη. «Ζητώ από όλους αυτοσυγκράτηση. Θα καταδικάζουμε πάντα φαινόμενα βίας και προπηλακισμών από όπου και αν προέρχονται. Όσο και αν πιστεύω ότι ο κ. Πολάκης είναι ο πιο ανίκανος υπουργός που πέρασε από αυτά τα έδρανα εμείς δεν θα πούμε ποτέ καλά του έκαναν. Όσο και αν τρέμετε τις εκλογές θα έρθουν πολύ νωρίτερα από ότι φαντάζεστε», είπε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version