Πολιτική

Μητσοτάκης για συμβασιούχους: Στήνουν εμπόριο ελπίδας για τις ψήφους [vid]

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε πως επιχειρεί να στήσει καθεστώς αλλά φέρνει χάος, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων. «Η κυβέρνηση Τσίπρα παίζει με τη ζωή χιλιάδων εργαζόμενων, στήνοντας ανεύθυνα ένα εμπόριο ελπίδας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως συνεχίζει «να παρανομεί και να κοροϊδεύει τους πολίτες”, πως παίζει με τη ζωή χιλιάδων εργαζόμενων και “στήνει ανεύθυνα εμπόριο ελπίδας, μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους”.

Όλη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Η Δικαιοσύνη έκρινε παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Έγιναν με το νόμο Κατρούγκαλου, που κρίθηκε αντισυνταγματικός.

Συνεχίζει η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα να ψεύδεται, να παρανομεί και να κοροϊδεύει τους πολίτες.

Παίζουν με τη ζωή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων. Στήνουν ανεύθυνα ένα εμπόριο ελπίδας, μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.

Μοιράζουν υποσχέσεις, χωρίς αντίκρισμα. Βάζουν σε περιπέτεια τους πολίτες, τους θεσμούς, την ίδια τη λειτουργία του Κράτους.

Δυστυχώς, δεν ακούν καμία σοβαρή και υπεύθυνη φωνή.

Με το να στήνονται “παράγκες” στο ευρύτερο Δημόσιο δεν θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας.

Προσπαθούν να φτιάξουν καθεστώς και φέρνουν χάος. Επαναλαμβάνουν τις χειρότερες πρακτικές του χθες, που όλοι οι Έλληνες θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας.

Ευτυχώς, για άλλη μια φορά, το Σύνταγμα βάζει φραγμό στις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του κ. Τσίπρα και των Υπουργών του.

Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την δημοκρατική ομαλότητα και να εγγυηθούμε την κανονικότητα στη λειτουργία της χώρας.

Υπεύθυνες λύσεις υπάρχουν. Υπέρ της κοινωνίας. Εμείς μπορούμε να τις υλοποιήσουμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλλαγή σκυτάλης τη Δευτέρα στη ΝΔ: Ο Κώστας Σκρέκας καταθέτει επίσημα την υποψηφιότητα του για τη θέση του νέου Γραμματέα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να κινηθεί προς τα εμπρός επιλέγοντας τον Κώστα Σκρέκα για τη θέση του γραμματέα και κάνοντας περιοδείες το καλοκαίρι για να αποκαταστήσει τα δημοσκοπικά τραύματα της ΝΔ
Κώστας Σκρέκας
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα άναψε «φωτιές» στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Η συμμαχία Φάμελλου – Πολάκη και οι ηχηρές απουσίες από τη νέα Κεντρική Επιτροπή
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία θα ακολουθήσουν τον Αλέξη Τσίπρα στο νέο πολιτικό του εγχείρημα δεν θα μετέχουν στα όργανα του κόμματος της Κουμουνδούρου
Ο Αλέξης Τσίπρας 3