Πολιτική

Μητσοτάκης για συντάξεις χηρείας: Το ποσοστό αναπλήρωσης θα επανέλθει στο 70% από 50% που είναι λόγω Κατρούγκαλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη (12.3.2019), με τα μέλη του Συλλόγου Συζύγων θανόντων “ΑΞΙΑ”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το οξύ πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις συντάξεις χηρείας από το άρθρο 12 του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016), όπου ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για την κατάργηση του άρθρου που αφορά τα ηλικιακά κριτήρια και το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης που θα επανέλθει στο 70% από 50% που είναι σήμερα.

Mitsotakis syntaxeis Hireias

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πως όσες και όσοι “χρειάζονται περισσότερο την αρωγή του κράτους βρέθηκαν ουσιαστικά απροστάτευτες και απροστάτευτοι”.

Mitsotakis syntaxeis Hireias

Ακόμη, ο κ.Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην ομαλή ένταξη των συζύγων θανόντων στην αγορά εργασίας αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “μπορούμε και πρέπει να φροντίσουμε ώστε οι γυναίκες και οι άνδρες που θα επιλέξουν να εργαστούν, να μην τιμωρούνται από το σύστημα”.

Mitsotakis syntaxeis Hireias

Σε κάθε περίπτωση ο εμπαιγμός της κυβέρνησης θα πρέπει να τελειώσει και οι σύζυγοι θανόντων να βγουν από το καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας στο οποίο βρέθηκαν εξαιτίας της άδικης και ισοπεδωτικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

“Είναι στοιχειώδης υποχρέωση του κράτους να στέκεται κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για Τέμπη: Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο για παράνομη μεταφορά φορτίου – Κατάκτηση για τη χώρα ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ
«Τα τρένα σήμερα είναι πολύ πιο ασφαλή από ό,τι ήταν το 2023» είπε ο Παύλος Μαρινάκης και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι μετέτρεψε σε ένα ατελείωτο δικαστήριο τη χώρα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μαρινάκης για παραίτηση Παπαδημητρίου: «Υπάρχουν ερωτήματα για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς – Άδικο να αποδίδουμε ευθύνες στον Σταϊκούρα»
«Δεν έχει ευθύνη για τη σύνταξη του πορίσματος, αυτό το κάνουν οι επιστήμονες» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Παύλος Μαρινάκης