Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Μητσοτάκης: “Βέτο για την Λιβύη αν…”! Η συνέντευξη του πρωθυπουργού

Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη στον Alpha μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου.
Τι λέει μια μέρα μετά το διάγγελμά του για την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
“Ήταν καλός Πρόεδρος ο Προκόπης Παυλόπουλος και τον τιμώ, αλλά μπορούσα να διαλέξω μόνο ένα πρόσωπο”.
Η αντίδραση Τσίπρα, η αξιολόγηση των υπουργών του, το προσφυγικό και η κατάσταση με την Λιβύη.
Ποια είναι η έκπληξη στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός; Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη.

Για… όλους και για όλα μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Η συνέντευξη έγινε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, από όπου και “βγαίνει” ολόκληρο το δελτίο ειδήσεων του σταθμού απόψε, Πέμπτη 16.01.2020.

Ο πρωθυπουργός έδωσε αυτή την τηλεοπτική συνέντευξη περίπου 24 ώρες μετά το διάγγελμά του, στο οποίο ανακοίνωσε την επιλογή του για την διαδοχή του Προκόπη Παυλόπουλου στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Έτσι, η κυρία Σακελλαροπούλου θα γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία (σ.σ. δείτε εδώ όλα τα δεδομένα για την στάση των κομμάτων).

Click4more: Στην Αθήνα ο Στρατάρχης Χάφταρ πριν την Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη!

Η συνέντευξη ξεκίνησε φυσικά με αυτό το ζήτημα, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει υπερήφανος για την επιλογή του και να εκθειάζει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, χαρακτηρίζοντάς την έναν “κανονικό άνθρωπο”, θέλοντας να αναδείξει την αμεσότητά της ως πολίτη και την επαγγελματική και κοινωνική της δράση.

“Δεν επέλεξα την κυρία Σακελλαροπούλου μόνο επειδή είναι γυναίκα. Έχει μεγάλο κύρος και θεσμικές ικανότητες. Την επέλεξα όμως και γιατί είναι γυναίκα. Ζούμε σε μια κοινωνία η οποία βρίθει κοινωνικών ανισοτήτων. Κάθε κορίτσι που βλέπει αυτή την επιλογή, μπορεί να σκέφτεται «γιατί όχι κι εγώ;»”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για την κατάργηση και επανασύσταση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

“Το ρολόι δεν γυρίζει πίσω. Αν με ρωτούσατε τότε και γνώριζα τα δεδομένα, δεν θα το καταργούσαμε. Εξακολουθώ να επιμένω ότι η πολιτική μας είναι σωστή. Κάνουμε αυτή τη διορθωτική κίνηση. Οι κ.κ. Κουμουτσάκος και Μηταράκης είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό. Ουδείς αλάθητος. Όπου υπάρχουν λάθη και παραλείψεις, θα διορθώνονται άμεσα. Προφανώς και θα μας ασκείτο κριτική και την καταλαβαίνω”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Click4more: “Αριστεροφοβική” πρόταση λέει ο Βελόπουλος και απορρίπτει Σακελλαροπούλου για Άγιο Όρος, θρήσκευμα και την “Μακεδονία μας”!

“Όποιος δεν είναι πρόσφυγας θα γυρίζει στην Τουρκία” επανέλαβε επίσης ο πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα τόσο σε ανθρώπους που ίσως σκέφτονται να έρθουν στην Ελλάδα ενώ γνωρίζουν ότι δεν έχουν στάτους πρόσφυγα, αλλά και στα “άθλια κυκλώματα” διακινητών, όπως τα χαρακτήρισε.

“Κανείς επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολιόταν με όσους μετανάστες έμπαιναν στη χώρα”, δήλωσε ακόμα ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης. “Δήλωναν ότι είναι ευάλωτοι και τους άφηναν να πηγαίνουν στην ενδοχώρα”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «εμείς δεν έχουμε καμία υποχρέωση να δεχόμαστε οικονομικούς μετανάστες. Όποιος δεν είναι πρόσφυγας θα γυρίζει πίσω».

“Οι δομές φιλοξενίας θα γίνουν” ξεκαθάρισε επιπρόσθετα ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει της τοπικές κοινωνίες των νησιών. “Όταν ολοκληρωθούν οι δομές, τότε θα αντιληφθούν όλοι την επιλογή μας. Θέλω να διαβεβαιώσω τους κατοίκους των νησιών ότι η αλλαγή αυτή θα είναι τελικά προς όφελός τους”, σημείωσε.

Μητσοτάκης για την αξιολόγηση των υπουργών του

“Είμαστε στον πρώτο γύρο της αξιολόγησης, δεν επίκειται ανασχηματισμός άμεσα, αλλά όταν γίνει εννοείται ότι θα ληφθεί υπόψιν η πρώτη αξιολόγηση. Κοιτάξτε: Στις δύο κίτρινες αποβάλλεται κάποιος, αν και υπάρχει και η απευθείας κόκκινη. Δεν είναι πάντως στις προθέσεις μου ένας ανασχηματισμός”, απάντησε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: “Βέτο για την Λιβύη αν δεν ακυρωθεί το απαράδεκτο σύμφωνο με την Τουρκία”!

“Κακώς δεν προσκληθήκαμε στην Διάσκεψη του Βερολίνου. Βέβαια ποτέ η Ελλάδα δεν είχε δώσει το παρών, αυτή είναι μια κατάσταση που κληρονομήσαμε. Αλλά έπρεπε να δώσουμε το παρών. Θα έχω και αύριο επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ ενώ έχω ενημερώσει γραπτώς και όλους τους αρμόδιους”, τόνισε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας ξανά παράνομο το σύμφωνο Τουρκίας – Λιβύης.

“Σε λίγες ώρες θα υπάρχει μια εξέλιξη έκπληξη” είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και όλα δείχνουν πως η αναφορά του αυτή σχετίζεται με την άφιξη του Στρατάρχη Χάφταρ στην Ελλάδα!

“Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ποτέ καμία πολιτική λύση για την Λιβύη αν δεν ακυρωθεί το σύμφωνο αυτό. Θα βάλουμε βέτο”, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τον διάλογο με Τραμπ περί θερμού επεισοδίου με την Τουρκία

Ερωτηθείς για τον διάλογο που φέρεται να είχε ο πρωθυπουργός με τον Ντόναλντ Τραμπ, περί ενδεχόμενου “θερμού” επεισοδίου με την Τουρκία, ο πρωθυπουργός απάντησε: “Δεν θα μπω στην λεπτομέρεια της συζήτησης. Αλλά κατέστησα σαφές στον αμερικανό Πρόεδρο ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές. Έγινε απολύτως αντιληπτό από τον Πρόεδρο Τραμπ και την αμερικανική ηγεσία.

Μητσοτάκης: Οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία παραμένουν ανοικτοί

“Θα πράξω ότι χρειάζεται” είπε ο πρωθυπουργός εάν η Τουρκία στείλει ερευνητικό σκάφος και πρόσθεσε πως προηγουμένως θα πράξει ότι χρειάζεται για να μην φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Είπε πάντως ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία παραμένουν ανοικτοί. Τόνισε ότι εάν δεν υπάρξει λύση με την Τουρκία τότε θα παραπεμφθεί στη Χάγη μόνο το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και κανένα άλλο ανύπαρκτο θέμα.

“Δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να πάει στην Χάγη για οποιοδήποτε ζήτημα πλην του καθορισμού υφαλοκρηπίδος και ΑΟΖ στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο” τόνισε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Κακούργημα να πετάς τσιμεντόλιθους στους αστυνομικούς

“Οι καταλήψεις αδειάζουν, υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο και φαίνεται ξεκάθαρη βελτίωση στην αστυνόμευση”, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

“Αυτό που έγινε στο Κουκάκι είναι απαράδεκτο”, σημείωσε, και τόνισε πως δεν θα υποδείξει στους εισαγγελείς τι θα κάνουν, “αλλά όταν πετά κάποιος έναν τσιμεντόλιθο από το δεύτερο όροφο είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και κακούργημα”.

“Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές”, είπε κλείνοντας ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Alpha σημειώνοντας ότι μπορεί να γίνουν διπλές εκλογές λόγω του νόμου της απλής αναλογικής.

Φωτογραφίες από: Alpha.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις