Πολιτική

Μητσοτάκης: “Μόνο ο Τσίπρας φοβάται τις εκλογές”!

«Νομίζω ότι οι εκλογές δεν φοβίζουν κανένα. Τον Τσίπρα φοβίζουν. Δεν είδα κανένα πανικό στο εξωτερικό και καμία ανησυχία για το ενδεχόμενο εκλογών», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο καθιερωμένο τραπέζι που έκανε στους διαπιστευμένους πολιτικούς συντάκτες για τις γιορτές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως το χειρότερο σενάριο για τη χώρα είναι να τρενάρει η αξιολόγηση, επισημαίνοντας πως τον Ιούλιο τελειώνουν τα λεφτά οριστικά και «από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο θα είμαστε με την πλάτη στον τοίχο».

Σημείωσε επίσης ότι «και να κλείσει η αξιολόγηση στην οικονομία, δεν θα αλλάξει κάτι» επαναλαμβάνοντας πως «ασυγχώρητο θα είναι να πάμε μέχρι το καλοκαίρι με την πλάτη στον τοίχο και τα λεφτά να τελειώνουν».

Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, είπε: «Πληρώσαμε μια φορά τις παλινωδίες του κ. Τσίπρα. Να τους κοροϊδεύεις όλους συνέχεια, δεν γίνεται. Η κοινωνία καταλαβαίνει ότι η βασική του πρόθεση είναι να παραμείνει στην εξουσία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε και για τα όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες για την αντίδραση του πρωθυπουργού μετά τη συνέντευξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε γερμανική εφημερίδα.

«Καλό είναι, οι προσωπικές αναφορές να αποφεύγονται. Κι εγώ διαφωνώ με τον κ. Σόιμπλε, πχ για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά άλλο αυτό και άλλο οι προσωπικές αναφορές, τις οποίες μάλιστα προσπαθεί μετά να μαζέψει», απάντησε, ενώ, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε, πως ο ίδιος δεν έχει συναντηθεί ή μιλήσει ποτέ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Συνεχίζοντας τις επιθέσεις στον πρωθυπουργό, είπε ότι δεν έχει μεταρρυθμιστική αξιοπιστία.

«Ο κ. Τσίπρας, με τις πράξεις του έχει δείξει, ότι ούτε καταλαβαίνει, ούτε μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις. Σε επίπεδο μεταρρυθμιστικής αξιοπιστίας δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που κάνει είναι να τακτοποιεί συμβασιούχους και να διορίζει καινούργιους, με σκοπό τη μονιμοποίησή τους», συμπλήρωσε.

Για το επίδομα στους συνταξιούχους, ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε απίστευτη προχειρότητα στην κυβέρνηση.

«Κι εγώ θα έδινα ένα κομμάτι του πλεονάσματος, αλλά θα το έδινα σε συνεννόηση, για να αποφύγω αυτά τα ευτράπελα με τις δηλώσεις μετανοίας και με διαφορετικούς όρους και κριτήρια. Την ίδια ώρα που τους δίνει χρήματα, τους κόβει το ΕΚΑΣ», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1