Πολιτική

Μητσοτάκης: Μπαράζ συναντήσεων με επενδυτές στο Ισραήλ

Συναντήσεις με σημαντικούς Ισραηλινούς επενδυτές που είτε δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα είτε επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα μας είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ την Τρίτη (16.06.2020).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Erel N. Margalit, πρόεδρο και ιδρυτή της JVP Partners, κορυφαίας εταιρείας επενδυτικών κεφαλαίων που περιλαμβάνει 9 funds συνολικής αποτίμησης 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και συζήτησαν το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί στην Ελλάδα επενδυτικός κόμβος για την Ευρώπη.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της AMPA Capital, Shlomi Fogel, με τον οποίο συζήτησαν τις ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα. Στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Elbit Systems, Bezhalel Machlis, οι δύο πλευρές συζήτησαν τη δυνατότητα συνεργασίας στην αμυντική βιομηχανία, καθώς η Elbit είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αμυντικού υλικού, εισηγμένη στο NASDAQ και με 16.000 υπαλλήλους ανά τον κόσμο.

Στις συναντήσεις που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφηκε, επίσης, έντονο ενδιαφέρον για τον τομέα της κυβερνοασφάλειας και της αγρο – τεχνολογίας. Παράλληλα, εκφράστηκε ευρύτερο ενδιαφέρον για συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Παρόντες, από την πλευρά της κυβέρνησης, ήταν ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ Παναγιώτης Σαρρής και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Benjamin Gantz. Οι δύο άνδρες συζήτησαν στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή καθώς, επίσης, τη διμερή συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ στον αμυντικό τομέα. Παρούσα στην συνάντηση ήταν η επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο» - Η αναφορά στο λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη και στην «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ