Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Μπαράζ συναντήσεων στην Κίνα για επενδύσεις

Μητσοτάκης: Μπαράζ συναντήσεων στην Κίνα για επενδύσεις
Intime News

Η πιο σημαντική ημέρα των επαφών του στην Κίνα είναι η σημερινή (σ.σ. Δευτέρα – 04.11.2019) για τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με το πρόγραμμα να έχει ήδη ξεκινήσει και τις επενδύσεις να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται τη Δευτέρα (04.11.2019) μεταξύ άλλων με τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ και θα συμμετάσχει στο γκαλά που διοργανώνεται για τις τιμώμενες χώρες στη Διεθνή Έκθεση της Σαγκάης, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη στις 10:30’ ώρα Ελλάδος, ενώ σημειώνεται πως ο Κινέζος πρόεδρος θ’ ανταποδώσει την επίσκεψη στην Αθήνα την επόμενη κιόλας εβδομάδα (10-11/11), επισφραγίζοντας τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών κυρίως στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντάται, επίσης, τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος (03:40’) με τον πρόεδρο του Κινεζικού Συμβουλίου Προώθησης Διεθνούς Εμπορίου, ενώ θα συμμετάσχει (04:00’) στο ελληνοκινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ, όπου το παρών θα δώσουν – εκτός από τους 60 Έλληνες επιχειρηματίες που συνοδεύουν την πρωθυπουργική αποστολή στην Κίνα – δεκάδες Κινέζοι επιχειρηματίες, επενδυτές και κρατικοί αξιωματούχοι και θα υπάρξουν σημαντικές απευθείας επαφές με στόχο την προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων και κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Η φιλοσοφία του πρωθυπουργού συνοψίζεται στην εξής φράση που είπε κατά τη χθεσινή (σ.σ. Κυριακή – 03.11.2019) του παρουσία στην εκδήλωση των εγκαινίων της νέας παραγωγικής μονάδας της εταιρείας Kleemann στη Σαγκάη:

 

“Θέλω η πρώτη ερώτηση που θα κάνουν οι ελληνικές τοπικές αρχές στους ξένους που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα να είναι ‘πώς μπορώ να σας βοηθήσω;’”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνάντηση θα έχει επίσης τις πρώτες πρωινές ώρες Ελλάδας ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Cosco (05:30’), καθώς στόχος των δύο πλευρών είναι να ενισχύσει τις επενδύσεις της στο λιμάνι του Πειραιά η κινεζική εταιρεία και να γίνει έτσι το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου.

Όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, εξάλλου, απόρροια των σημαντικών συμφωνιών, όπως η απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σαγκάης είναι η προσδοκία να προσελκύσει η Ελλάδα την επόμενη διετία 500.000 Κινέζους τουρίστες.

Στη συνέντευξή του, επίσης, στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο πρωθυπουργός τόνισε ιδιαίτερα πως “η Ελλάδα είναι μια χώρα ίσων ευκαιριών για όλους τους επενδυτές”, θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να διασκεδάσει τυχόν ανησυχίες μετά τις ζωηρές αντιδράσεις και ενστάσεις για τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη κυρίως από τις ΗΠΑ, τις οποίες εξέφρασε μεταξύ άλλων πρόσφατα και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις