Πολιτική

Μητσοτάκης – Νέα Υόρκη: Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, επενδύσεις με τον σύμβουλο του Τραμπ!

Συνάντηση με τον Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλο και γαμπρό του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, η προγραμματισμένη συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον στενό συνεργάτη του Προέδρου των ΗΠΑ έλαβε χώρα στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ και διήρκεσε περίπου μια ώρα.

[read4more]

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξήγησε τις ελληνικές θέσεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την χώρα μας σε περιφερειακό επίπεδο.

Μάλιστα μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε σε κύριους τομείς των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, όπως είναι οικονομική και η αμυντική συνεργασία, ενώ έμφαση δόθηκε και στην πράσινη οικονομία.

Με δεδομένο ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ ανήκει στο στενό κύκλο των συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ, η συνάντηση αυτή θεωρείται εξαιρετικά σημαντική. Καταδεικνύει δε το αυξημένο ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για την Ελλάδα και την βούληση για τη δημιουργία αποτελεσματικών διαύλων επικοινωνίας μεταξύ του Λευκού Οίκου και της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο ανομίας ούτε δυστοπία βίας» απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα «πυρά» της αντιπολίτευσης
«Διαλύσαμε πιάτσες εμπορίας ναρκωτικών, εξαρθρώσαμε σπείρες και τελικά παραδώσαμε τα Εξάρχεια στους κατοίκους, στους επαγγελματίες και στους επισκέπτες τους»
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΑΣΟΚ σε Χρυσοχοΐδη για απαγόρευση συναυλιών στα Εξάρχεια: «Ξεκάθαρη ομολογία αδυναμίας να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους»
«Αποδοχή αποτυχίας που δεν μπορεί να κρυφτεί από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», χαρακτήρισε η Χαριλάου Τρικούπη τις αναφορές Χρυσοχοΐδη
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ