Site icon NewsIT

Μητσοτάκης προς ΝΑΤΟ: Η τακτική ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την Ελλάδα

01.12.2019 | 13:20
Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ την καταδίκη της Τουρκίας, όπως ανέφερε στο Συνέδριο της ΝΔ.

Την αποδοκιμασία και την καταδίκη της Τουρκίας για την προκλητική συμπεριφορά της θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχία, όπως προανήγγειλε στην καταληκτική ομιλία του στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ.

«Συγκρατώ και τα όσα ακούστηκαν σε πολιτικό επίπεδο. Την ξεκάθαρη καταδίκη της τουρκικής συμπεριφοράς από την ηγεσία του ΕΛΚ. Όπως γυρίσαμε εμείς την πλάτη στις εμπρηστικές αναφορές στη χθεσινή τελετή για τον TANAP έτσι και η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων. Κάτι που θα ζητήσω και από το ΝΑΤΟ στη μεθαυριανή του σύνοδο στο Λονδίνο. Μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά άλλου μέλους της. Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την πατρίδα μας. Ουδέποτε επεδίωκε ούτε επιδιώκει την ένταση στην περιοχή. Ξέρει όμως να υπερασπίζετε τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα», είπε ο πρωθυπουργός δίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το στίγμα των επόμενων κινήσεων του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε και μια «σπόντα» προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την ομάδα στην οποία μετέχει στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Και βέβαια δεν ξεχνώ την συμπαράσταση του ΕΛΚ στη μετανάστευση και φύλαξη των συνόρων μας. Και αναρωτιέμαι ποια άλλη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης βρίσκεται με τόση συνέπεια πάντα δίπλα μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του πρωθυπουργού:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version