Τετάρτη, 27 Νοε.
13oC Αθήνα

Μητσοτάκης προς ομογενείς των ΗΠΑ: Θέλουμε επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές

Μητσοτάκης προς ομογενείς των ΗΠΑ: Θέλουμε επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Απόλυτα επιτυχημένη χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές,  εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα πως θα εφαρμοστεί ξανά και στις εθνικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά το χαιρετισμό του σε ομογενειακή εκδήλωση στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, εξήρε το έργο της κυβέρνησης για την επιστολική ψήφο, σημειώνοντας πως ήταν κάτι «αδιανόητο».

«Γνωρίζετε ότι για πρώτη φορά, στις πρόσφατες ευρωεκλογές, κάναμε κάτι που ήταν αδιανόητο: δώσαμε την δυνατότητα της επιστολικής ψήφου, χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψετε στην Ελλάδα ή να εμφανιστείτε στο Προξενείο ώστε να ψηφίσετε» είπε συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας: «Αυτές ήταν ευρωπαϊκές εκλογές, είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε ξανά στις εθνικές εκλογές».

Ο ίδιος επεσήμανε πως «χρειαζόμαστε 200 ψήφους στο Κοινοβούλιο γι’ αυτό. Αλλά, βλέποντας την επιτυχία και την ικανότητα του κράτους να οργανώσει αυτό το σύστημα επιστολικής ψήφου, είμαι βέβαιος ότι ουδείς θα αρνηθεί να παραχωρήσει το δικαίωμα σε εκείνους που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίσουν χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν την Πρεσβεία ή το Προξενείο ή να επιστρέψουν στην Ελλάδα, όπως συνέβαινε».

Στόχος να ενθαρρύνουμε περισσότερους Ελληνοαμερικανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα

«Καμία επίσκεψη στη Νέα Υόρκη δεν είναι ποτέ, μα ποτέ ολοκληρωμένη χωρίς μια συγκέντρωση της δυναμικής ελληνοαμερικανικής κοινότητας αυτής της υπέροχης πόλης. Σας ευχαριστώ πολύ που είστε εδώ», ανέφερε αρχικά κατά το χαιρετισμό του σε ομογενειακή εκδήλωση στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

Τόνισε την ιδιαίτερη έμφαση που δίνεται στο στρατηγικό βάθος της σχέσης που έχει η Ελλάδα με τις Ηνωμένες Πολιτείες και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, προσπαθώντας, παρά τις δυσκολίες, να εξομαλύνει τη σχέση μας με την Τουρκία, να είναι ένας ειλικρινής διαμεσολαβητής και να συνομιλεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη προκειμένου να προσπαθήσει να επιλύσει αυτή την κρίση στη Μέση Ανατολή».

Αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια οικοδόμησης των θεμελίων της Ελλάδας ως μια ευημερούσα και δημοκρατική κοινωνία. Είπε πως στόχος είναι επίσης: «Να ενθαρρύνουμε περισσότερους Ελληνοαμερικανούς, αν όχι να επιστρέψουν να “μας δουν με άλλο μάτι”, να επενδύσουν στην Ελλάδα, να περάσουν περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα, να στείλουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα, να χτίσουν διαπροσωπικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες μας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις