Πολιτική

Μητσοτάκης: Πρόσθετη αποζημίωση στους αγρότες από 5.000 έως 10.000 ευρώ στον εξοπλισμό

Πρόσθετη αποζημίωση στους αγρότες από 5.000 έως 10.000 ευρώ στον εξοπλισμό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Τρίτης (30.01.24), μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τη στιγμή που ολοένα και εντείνονται τα μπλόκα.

«Ο αγρότης της Θεσσαλίας έχει δίκιο να παραπονιέται για την καθυστέρηση στην κατάθεση της τροπολογίας για το ρεύμα», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς σχετικά και ειδικά για τη Θεσσαλία είπε ότι έχουν γίνει πράγματα και πως θα γίνουν ακόμη περισσότερα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι για το δεύτερο αίτημα που έχει να κάνει με τον κύριο πυρήνα της αποζημίωση, ζήτησε από το υπουργείο να γίνει αύξηση από τα 5.000 στα 10.000 ευρώ και να δοθούν πιο νωρίς.

«Η αρωγή αυτή και η ενίσχυση έχει να κάνει με τον εξοπλισμό αλλά εμείς λέμε ότι θα δώσουμε πρόσθετα από 5.000 έως 10.000 στον εξοπλισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. 

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, σήμερα, Τρίτη (30.01.24) θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για την πρόσθετη αρωγή για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες, ενώ απάντησε «θα δούμε» σχετικά με το φλέγον ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου.

«Να ξέρουν όσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αναταράξεις στην αγορά ότι το κράτος θα είναι αμείλικτο και στην αγροτική παραγωγή αλλά και γενικά για το θέμα της ακρίβειας», διεμήνυσε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης.

«Κάθε μορφή κινητοποίησης πρέπει να είναι λελογισμένη και εμείς ακούμε τους αγρότες», πρόσθεσε και συνέχισε: «όπου υπάρχουν καθυστερήσεις πατάω εγώ το γκάζι για να διορθώσω αδυναμίες, όπως στην περίπτωση του ρεύματος».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή