Κυριακή, 18 Αυγ.
29oC Αθήνα

Μητσοτάκης σε Μητροπολίτη Νουβίας: Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων από το Σουδάν

Μητσοτάκης σε Μητροπολίτη Νουβίας: Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων από το Σουδάν

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μητροπολίτη Νουβίας κ.κ. Σάββα. Αντικείμενο της συνομιλίας των δύο ανδρών η κατάσταση των Ελλήνων του Σουδάν, που φλέγεται από εμφύλιες συγκρούσεις.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον Μητροπολίτη Νουβίας κ.κ Σάββα για τα τεκταινόμενα στο Σουδάν όπου η κατάσταση παραμένει έκρυθμη. 

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον ιεράρχη ότι η ελληνική πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων που βρίσκονται στο Σουδάν και ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τους συνδράμει και να φροντίσει για τον απεγκλωβισμό τους μόλις το επιτρέψει η κατάσταση ασφαλείας, σε συνεννόηση και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αν και για την ώρα εκτιμάται πως οι συνθήκες για την απομάκρυνση των Ελλήνων που ζουν στο Σουδάν και κυρίως στην πρωτεύουσά του, Χαρτούμ, δεν είναι οι κατάλληλες, το ΓΕΕΘΑ έχει έτοιμο απόρρητο σχέδιο και είναι σε ετοιμότητα να το εφαρμόσει όταν χρειαστεί.

Όταν αποφασιστεί η εκκένωση, θα εφαρμοστεί το επιχειρησιακό σχέδιο «Κόσμος», των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που προβλέπει τον εντοπισμό και τη διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων σε εμπόλεμη ή εχθρική ζώνη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις