Παρασκευή, 5 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Μητσοτάκης σε Στάρμερ: «Συγχαρητήρια – Έτοιμοι να εμβαθύνουμε τη στενή φιλία και συνεργασία Ελλάδας – Βρετανίας»

Μητσοτάκης σε Στάρμερ: «Συγχαρητήρια – Έτοιμοι να εμβαθύνουμε τη στενή φιλία και συνεργασία Ελλάδας – Βρετανίας»

Συγχαρητήριο μήνυμα στον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ για τη νίκη του στις εκλογές της Βρετανίας έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Κιρ Στάρμερ με ανάρτησή του στο Facebook.

«Συγχαρητήρια στον Κιρ Στάρμερ για τη νίκη του στις εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί για την περαιτέρω εμβάθυνση της στενής φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Οι Εργατικοί επιστρέφουν στην εξουσία μετά τη σαρωτική νίκη τους επί των Συντηρητικών στις βουλευτικές εκλογές. Ο επικεφαλής τους, ο Κιρ Στάρμερ, ο νέος πρωθυπουργός, εξαφάνισε τον Ρίσι Σούνακ και πέταξε εκτός μια πρώην πρωθυπουργό, την Λιζ Τρας και 12 υπουργούς.

Έπειτα από 14 χρόνια κυριαρχίας των Συντηρητικών, η οποία σηματοδοτήθηκε τα τελευταία χρόνια από μια σειρά κρίσεων -το Brexit, η κάθετη άνοδος των τιμών ή ακόμη η εναλλαγή πρωθυπουργών-, μια σελίδα γυρίζει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα επίσημα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την έκταση της επιτυχίας του Εργατικού Κόμματος και την ιστορικών διαστάσεων ήττα των Συντηρητικών, κάτι που προβλεπόταν εδώ και μήνες από τις δημοσκοπήσεις.

Γύρω στις 07:30 (ώρα Ελλάδας), το Εργατικό Κόμμα είχε εξασφαλίσει περισσότερες από 367 έδρες, δηλαδή περισσότερες από τις 326 που είναι απαραίτητες για να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων και να μπορέσει να σχηματίσει μόνο του την επόμενη βρετανική κυβέρνηση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις