Σάββατο, 6 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Μητσοτάκης σε Βέμπερ: «Καλή χρονιά το 2019 για την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα»

Μητσοτάκης σε Βέμπερ: «Καλή χρονιά το 2019 για την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα»

Την αισιοδοξία του ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, είτε γίνουν το Μάιο είτε τον Οκτώβριο, κι έτσι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα έχει έναν ακόμη εταίρο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Μάνφρεντ Βέμπερ, κατά τη σημερινή έναρξη της συνόδου του προεδρείου του ΕΛΚ στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού τόνισε ότι το 2019 θα είναι γι’ αυτό το λόγο μια καλή χρονιά για την Ελλάδα και το ΕΛΚ, απαντώντας έτσι εμμέσως στην αναφορά του κ. Βέμπερ πως πρόκειται για μια κρίσιμη χρονιά, ανέλυσε τις προτεραιότητές του για τη διακυβέρνηση της χώρας. Τόνισε δε πως οι πολίτες «θα στείλουν σαφές μήνυμα για την κατεύθυνση της χώρας» κι επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χαρακτηρίζοντάς τους ως εκπροσώπους του λαϊκισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, εξάλλου, ότι το brain drain και η ανάγκη αντιμετώπισής του είναι αυτή που τον ωθεί να βάζει ως προτεραιότητά του τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, ενώ για την οικονομία πρωταρχικής σημασίας κίνηση είναι η μείωση της φορολογίας, σε αντίθεση με την κυβέρνηση Τσίπρα που – όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ – επένδυσε στην υπερφορολόγηση για να δημιουργήσει υπερπλεονάσματα και να καταφύγει σε παροχές.

Τόνισε, επίσης, ότι το κράτος πρέπει να είναι μικρότερο και πιο λειτουργικό και αντίστοιχα στον ιδιωτικό τομέα οι αμοιβές να συνδεθούν με την παραγωγικότητα. Επέμεινε δε ότι προέχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, ο οποίος θα εκφραστεί με τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που θα υπάγεται απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις