Τρίτη, 23 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Μητσοτάκης στην Διάσκεψη για την Γάζα: Ελλάδα και Κύπρος έτοιμες να παίξουν ρόλο στην παροχή άμεσης βοήθειας

Μητσοτάκης στην Διάσκεψη για την Γάζα: Ελλάδα και Κύπρος έτοιμες να παίξουν ρόλο στην παροχή άμεσης βοήθειας

Έτοιμη να συμβάλλει στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας δηλώνει η Ελλάδα όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του στην Διάσκεψη για την Γάζα που γίνεται στο Παρίσι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που βοηθούν στο πεδίο την Λωρίδα της Γάζας. «Ελλάδα και Κύπρος είναι έτοιμες να συμβάλλουν σε οποιαδήποτε προσπάθεια για την ανακούφιση του πόνου. Έχουμε στείλει ήδη βοήθεια από αέρος και δεδομένης της εγγύτητας που έχουμε αναμένουμε να παίξουμε ρόλο στην παροχή άμεσης βοήθειας προς την Γάζα. Συμφωνήσαμε με την Κύπρο να συνεισφέρουμε για έναν ασφαλή θαλάσσιο διάδρομο».

Και πρόσθεσε: «Αυξημένος όγκος μπορεί να παρασχεθεί μόνο δια θαλάσσης. Πρέπει να βρεθεί ένας ασφαλής χώρος εκφόρτωσης στη Γάζα αλλά και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του δρομολογίου. Αν εκπληρωθούν αυτές οι προϋποθέσεις η Ελλάδα θα παράσχει με κάθε δυνατό μέσο τη βοήθειά της και περιμένουμε την βοήθεια όλων όσων γνωρίζουν την γεωγραφία της περιοχής να συνδράμουν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη πολιτικής λύσης στην σύρραξη «προκειμένου να διασφαλίσουμε την μακροημέρευση της ειρήνης στην περιοχή και το παλαιστινιακό κράτος».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις