Πολιτική

Μητσοτάκης: Στηρίζουμε τον Ποντιακό Ελληνισμό για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας

Συνάντηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος είχε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στηρίζει απόλυτα τον αγώνα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας να διεθνοποιήσει το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων, ενώ δεσμεύθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει με τη συμμετοχή της, τόσο στην Ευρωβουλή όσο και σε όλα τα διεθνή φόρα, τον αγώνα που κάνουν οι ενώσεις και τα σωματεία των Ποντίων.

Ό κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως, «δεσμεύθηκε στον πρόεδρο, ότι προσωπικά αλλά και σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία θα συστρατευθεί με τον Ποντιακό Ελληνισμό στην προσπάθειά μας να διεθνοποιήσουμε το ζήτημα αυτό. Σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου και όχι μόνο, είναι απαραίτητο μέσα από την αναγνώριση αυτής της μεγάλης τραγωδίας να επουλωθούν οι πληγές του παρελθόντος».

mitsotakis

Συμπλήρωσε ακόμη πως «η σωστή ανάγνωση της ιστορίας και η απόδοση τιμής και αναγνώρισης στα θύματα των γενοκτονιών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε μπροστά. Και θέλω να γνωρίζει ο πρόεδρος, η Ομοσπονδία, όλα τα Σωματεία της βάσης του Ποντιακού Ελληνισμού, ότι σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε, θα είμαστε κοντά τους. Και εύχομαι πραγματικά η προσπάθεια αυτή να βρει συνολικά διακομματική αναγνώριση, το ζήτημα δεν είναι κομματικό, είναι ζήτημα εθνικό και έτσι θα αντιμετωπιστεί από εμένα προσωπικά και, εφόσον μας εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες, από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

mitsotakis

Οι εκπρόσωποι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις δράσεις τους και ζήτησαν την αρωγή του στην προσπάθεια την οποία καταβάλουν ενόψει και της συμπλήρωσης φέτος 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως συζήτησαν με τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ένα πολύ σημαντικό θέμα για τον Ποντιακό Ελληνισμό: «Τη συμπλήρωση 100 ετών, φέτος, την 19η Μαΐου, από την ημερομηνία ορόσημο που συμβολίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Μικρά Ασία».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ