Πολιτική

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: «Η ασφάλεια προτεραιότητα της Ευρώπης»

Την ανάγκη αντιμετώπισης της τρομοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο με ενεργό ρόλο της Ένωσης στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενοςς στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε δήλωσή του, τόνισε πως η Ευρώπη απειλείται από ένα νέο είδος ακραίας τρομοκρατίας που αμφισβητεί ευθέως τον δυτικό δημοκρατικό τρόπο ζωής και πως σκοπός των τρομοκρατών είναι να σπείρουν τον φόβο και τον πανικό στις δυτικές κοινωνίες.

«Δεν θα το επιτρέψουμε. Η ασφάλεια πρέπει να είναι η απόλυτη πρώτη προτεραιότητά μας. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας, είναι προϋπόθεση δημοκρατίας. Για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ασφάλεια για τους Ευρωπαίους πολίτες απαιτείται αφενός αποφασιστικότητα και αφετέρου ουσιαστική συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι ένας ακόμα λόγος που η ευρωπαϊκή ενοποίηση πρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς. Και βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση για μία ασφαλή Ευρώπη είναι η ουσιαστική, αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης. Και αυτή είναι μία αποστολή που η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει να εκπληρώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο ανομίας ούτε δυστοπία βίας» απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα «πυρά» της αντιπολίτευσης
«Διαλύσαμε πιάτσες εμπορίας ναρκωτικών, εξαρθρώσαμε σπείρες και τελικά παραδώσαμε τα Εξάρχεια στους κατοίκους, στους επαγγελματίες και στους επισκέπτες τους»
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΑΣΟΚ σε Χρυσοχοΐδη για απαγόρευση συναυλιών στα Εξάρχεια: «Ξεκάθαρη ομολογία αδυναμίας να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους»
«Αποδοχή αποτυχίας που δεν μπορεί να κρυφτεί από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», χαρακτήρισε η Χαριλάου Τρικούπη τις αναφορές Χρυσοχοΐδη
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ