Πολιτική

Μητσοτάκης: Στο Ζάγκρεμπ για την εκλογή νέας ηγεσίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Στο καταστατικό και εκλογικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Τετάρτη (20.11.2019) και Πέμπτη (21.11.2019) στο Ζάγκρεμπ θα συμμετάσχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το Συνέδριο, στο οποίο θα λάβει μέρος ο κ. Μητσοτάκης, αναμένεται να εκλεγεί η νέα ηγεσία του ΕΛΚ, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και των νέων αντιπροέδρων της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς.

Τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το Συνέδριο είναι η κλιματική αλλαγή, οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και οι πολιτικές στήριξης της ευρωπαϊκής νεολαίας.

Κ. Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα

Την Τετάρτη (20.11.2019) στις 16:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει ως ειδικός προσκεκλημένος σε εκδήλωση με θέμα τη συμμετοχή της νεολαίας στην ευρωπαϊκή πολιτική. Στη συνέχεια, στις 17:45, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε πάνελ του δικτύου νέων ευρωβουλευτών του ΕΛΚ.

Στις 21:00 το βράδυ ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ.

Την ίδια ημέρα έχουν προγραμματιστεί διμερείς συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας Λούντοβικ Όρμπαν, την πρωθυπουργό της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ και τον πρώην καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Την Πέμπτη (21.11.2019) στις 09:00 το πρωί ώρα Ελλάδας, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.

Στις 11:00 ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε πάνελ με θέμα τις πρωτοβουλίες του ΕΛΚ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στις 12:50 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας αναμένεται η κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού στην ολομέλεια του Συνεδρίου του ΕΛΚ.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή