Πολιτική

Μητσοτάκης: «Τα σκάφη του Λιμενικού είναι πλωτά συνοριακά φυλάκια»

«Ισχυρό Λιμενικό σημαίνει και ισχυρή Ελλάδα» είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τελετή ένταξης δύο νέων περιπολικών σκαφών, στο στόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το πρώτο από αυτά, θα ταξιδέψει αμέσως στη Λέσβο, όπου θα επιχειρεί σε μόνιμη βάση.

«Τα στελέχη του Λιμενικού έχουν ξεχάσει άδειες και Σαββατοκύριακα, δεν ξέρουν από ημέρα και νύχτα. Αγρυπνούν στα κύματα για τη δική μας ασφάλεια. Τα αποτελέσματα τα περιγράφουν οι ίδιοι οι αριθμοί. Οι μεταναστευτικές ροές υποχώρησαν ραγδαία από το 2019 και ολόκληρο το 2020. Είναι κάτι που βλέπει και η ίδια η Ευρώπη αναγνωρίζοντας και τα δικά της σύνορα. Γι’ αυτό συγχρηματοδοτεί την αγορά. 

Με την εμπειρία του Έβρου και του Αιγαίου θα χαρακτήριζα τα σκάφη του Λιμενικού πλωτά συνοριακά φυλάκια. Σε πείσμα όσων ακούστηκαν στο παρελθόν, η θάλασσα έχει σύνορα. Το ίδιο καθαρή θα πρέπει να είναι η απάντηση από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Πρώτη κίνηση η επιστροφή στο έδαφός της των 1450 ανθρώπων των οποίων οι αιτήσεις ασύλου έχουν απορριφθεί τελεσίδικα».

Για τα νέα σκάφη

«Είναι προσπάθεια που ξεκίνησε παλαιότερα και επιταχύνθηκε στην τελευταία φάση. Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους όσους συνέβαλαν. Πριν από 10 μήνες υποδεχτήκαμε τα πρώτα ταχύπλοα της δωρεάς της ένωσης Ελλήνων εφοπλιστών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Κ-Α) με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη (Κ-Α) παρευρίσκονται στην τελετή παραλαβής των νέων σκαφών του Λιμενικού Σώματος στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Πέμπτη 15 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν σταματάμε εδώ. Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν ενταχθεί δύο ακόμα σκάφη και πολλά νέα ταχύπλοα. Εξελίσσεται και ο διαγωνισμός για το σύστημα ολοκληρωμένης θαλάσσιας επιτήρησης.

Η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος σημαίνει προσφορά σε όλα τα επίπεδα. Από την καταπολέμηση της παρανομίας στα νερά και τις ακτές μέχρι την προστασία των κατοίκων στα νησιά Σημαντική η συμβολή στην επιχείρηση “Ελευθερία”.

Στην ιστορία του το Λιμενικό είναι εδώ και στον πόλεμο και στην Ειρήνη. Σε αυτή την ιστορία παραπέμπει και η ονοματοδοσία των δύο σκαφών. Είναι δύο ήρωες, είναι δύο σύμβολα του Λιμενικού Σώματος. Από σήμερα τα ονόματά τους θα ταξιδεύουν πάνω στα κύματα των ελληνικών θαλασσών που τόσο αγάπησαν.

Κλείνω μεταφέροντας για ακόμα μια φορά την ευγνωμοσύνη όλων των Ελλήνων προς ένα σώμα αγαπητό σε όλους. Με τη διαβεβαίωση ότι η Πολιτεία βρίσκεται πάντα στο πλευρό του όπως οι δύο δυνατές άγκυρες με το δυνατό ναυτικό σκοινί σχηματίζουν το έμβλημα του Λιμενικού».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Τουρκία στον ΟΗΕ για καταπάτηση δικαιωμάτων «τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και τα Δωδεκάνησα»
Επιπλέον, η Άγκυρα κατήγγειλε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και «για τους Τουρκοκύπριους» από τη μη διεθνή αναγνώριση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου»
Η ελληνική και η τουρκική σημαία
Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: «Η συγκλονιστική παρέμβαση του λαού θα σφραγίσει τις πολιτικές εξελίξεις»
«Μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις η κυβέρνηση είναι πλήρως απονομιμοποιημένη στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» λέει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
Η τραγωδία στα Τέμπη
Φάμελλος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη: Θα επαναφέρουμε τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας μετά τα συλλαλητήρια
Ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε ότι «είναι παγιωμένη η άποψη στην κοινωνία ότι υπάρχει σχέδιο συγκάλυψης μετά τα Τέμπη» και χρέωσε στον πρωθυπουργό «την κρίση αξιοπιστίας στη Δικαιοσύνη»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος
Μαρινάκης για δηλώσεις Σαμαρά: «Αλίμονο αν μας περνούσε από το μυαλό να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών»
«Είναι αυτονόητο ότι από μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν απειλείται η ομαλότητα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον απόηχο των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού
Ο Παύλος Μαρινάκης