Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Θα εξεταστεί από Σεπτέμβριο το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών

Μητσοτάκης: Θα εξεταστεί από Σεπτέμβριο το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο STAR είναι μια συζήτηση που δεν μπορεί να γίνει τώρα, αλλά μπορεί να εξεταστεί από το φθινόπωρο.

Χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Με τους υγειονομικούς τα πράγματα είναι διαφορετικά. Θέλω να σας πω ότι με απασχολεί πολύ το ζήτημα αυτό. Στην παρούσα φάση δεν θέλω να δημιουργήσω εστίες έντασης μέσα στα νοσοκομεία αλλά πρέπει να σας πω ότι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να το ξαναδούμε το θέμα από διαφορετική οπτική γωνία. Θα πρέπει να το συζητήσουμε πολύ σοβαρά και κατά την άποψη μου σε ουδέτερο χρόνο, όταν δεν θα έχουμε τόση πίεση στο σύστημα υγείας».

Click4more: Μητσοτάκης: Γιατί έφυγε ο Τσιόδρας από την ενημέρωση για τον κορονοϊό

Στη συνέχεια εξήγησε το πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για τους υγειονομικούς. «Πρέπει να καταστήσουμε απόλυτα σαφές ότι δεν μπορείς να είσαι υγειονομικός, να έχεις την ιερή αποστολή να φροντίζεις συμπολίτες μας οι οποίοι είναι άρρωστοι και εσύ ο ίδιος να μην προστατεύεσαι. Και με το να μην προστατεύεσαι εσύ και αφενός να κινδυνεύεις αλλά να κινδυνεύεις να διασπείρεις και τον ιό μέσα στον χώρο που είναι ταγμένος για να παρέχει υπηρεσίες υγείας. Κατά συνέπεια, ναι, πιστεύω ότι η συζήτηση πρέπει να ανοίξει. Δεν θέλω να ανοίξει τώρα αλλα πιστεύω ότι σε ουδέτερο χρόνο, το φθινόπωρο, πρέπει να ξαναδούμε το ζήτημα αυτό από την αρχή».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις