Όπως είπε σε συνέντευξή του στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, θα πρέπει «να φορέσουν την στολή εργασίας και να σταματήσουν από τώρα να ράβουν υπουργικά κουστούμια, γιατί μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεων. Να δουλέψουν πάρα πολύ σκληρά και κυρίως πάρα πολύ σεμνά για να πείσουν και τους πολίτες που δεν μας εμπιστεύθηκαν, ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους».
Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως βλέπει πως υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι που δεν ανήκουν στη ΝΔ και ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, οι οποίοι τώρα έρχονται «και συμπορεύονται με τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να έχουν γίνει οι ίδιοι Νέα Δημοκρατία. Επειδή, πρώτον, αναγνωρίζουν ότι το κεφάλαιο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κλείσει οριστικά. Και δεύτερον, διότι σε μία εποχή που το διακύβευμα είναι τόσο κρίσιμο που η χώρα πρέπει να φύγει μπροστά, η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται αυτό το τολμηρό άλμα στο μέλλον».
Επίσης, επανέλαβε ότι στόχος του είναι να μείνουν εκτός Βουλής Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση. «Θα είναι μια μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας μας. Έχουμε καταφέρει σε κάθε περίπτωση να συμπιέσουμε τα άκρα με έναν μετριοπαθή σοβαρό και συγκροτημένο πολιτικό λόγο. Αυτό δείχνει ότι μπορούμε να νικήσουμε τους λαϊκιστές, είτε τους δικούς μας αριστερούς λαϊκιστές, είτε άλλους ακραίους λαϊκιστές με την πολιτική την οποία εφαρμόζουμε», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας πως τα περί επταήμερης εργασίας συνιστούν διαστρέβλωση των θέσεών του που ταυτίζονται με την απόλυτη προστασία των εργαζομένων.
Ερωτηθείς πάντως για το αν θα επιδιώξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως «Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να μιλάμε, αλλά να μιλάμε οργανωμένα, με ουσία, μέσα σε ένα πλαίσιο και σεβόμενοι το Διεθνές Δίκαιο, τους κανόνες καλής γειτονίας και προφανώς και με την απαραίτητη προετοιμασία που χρειάζεται για να γίνει μία τέτοια συνάντηση. Δεν σταματάει κανείς το διάλογο, ποτέ. Θα έλεγα ότι όταν υπάρχει ένταση υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να μιλάει κανείς. Και, ναι, θα επιδιώξω με τον κ. Ερντογάν, εφ’ όσον με εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, να έχω μία ειλικρινή σχέση».