Πολιτική

Μητσοτάκης: Υλοποιούμε με τη UNICEF ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα κατά της παιδικής παχυσαρκίας

«Ένα προσωπικό μου όραμα μεταφράζεται στην πράξη», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παιδική παχυσαρκία.

«Μια στατιστική που πρέπει να έχουμε υπόψιν είναι ότι ένα παχύσαρκο παιδί μπορεί να γίνει ένας παχύσαρκος ενήλικας. Αγαπάμε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως εμφάνισης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε στην ομιλία του στην εκδήλωση για την παιδική παχυσαρκία ότι όλα είναι θέμα υγείας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που συγκροτήθηκε μαζί με τη UNICEF λέγοντας ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Παράλληλα, μοιράστηκε μια προσωπική του ιστορία λέγοντας ότι θυμάται την μητέρα του όταν ήταν μικρός που του έλεγε «φάε παιδί μου». «Όλοι της δικής μας της γενιάς έχουμε ακούσει αυτή την φράση μεγαλώνοντας», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση ανάμεσα στην παιδική παχυσαρκία και των εισοδημάτων των νοικοκυριών στα οποία μεγαλώνουν.

mitsotakis paidiki paxisarkia eurokinissi

«Μπορούμε να τρώμε υγιεινά και να απολαμβάνουμε το φαγητό μας». «Δεν βρίσκουμε», υπογράμμισε «τα υγιεινά φαγητά στα κυλικεία των σχολείων και γι αυτό έχουμε δώσει έμφαση στα σχολεία».

mitsotakis paidiki paxisarkia eurokinissi

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε και τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έτσι ώστε τα παιδιά να αθληθούν και να περνούν λιγότερες ώρες στο κινητό τους.

mitsotakis paidiki paxisarkia eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε επίσης για την σημασία της εκπαίδευσης των γονιών στο τι είναι υγιεινή διατροφή και είπε ακόμα ότι το πρόγραμμα Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας θα υλοποιηθεί με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τούρκος πρέσβης στην ΕΕ σε Λατινοπούλου για τη γενοκτονία των Ποντίων: Θηριωδίες έκανε ο εισβολέας ελληνικός στρατός
«Η λεγόμενη ''Γενοκτονία των Ποντίων Ελλήνων'' είναι μία θρασύτατη κατηγορία που δεν έχει καμία βάση ούτε στην ιστορία ούτε στο διεθνές δίκαιο», προκαλεί ο Φαρούκ Καϊμακτσί
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής: Η Ελλάδα ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός
«Η απρόσκοπτη και μεγάλης κλίμακας βοήθεια παραμένει απαραίτητη για την ανακούφιση των δεινών των αμάχων στη Γάζα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Διπλωματικές πηγές για Γάζα: Η Ελλάδα στηρίζει θεσμικά και όχι μέσω πρωτοβουλιών δωρητών τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας
«Με πρωτοβουλία της Ελλάδας ως προεδρεύουσας στο Συμβούλιο Ασφαλείας τον μήνα Μάιο, συζητείται την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη το θέμα της προστασίας των αμάχων»
Υπουργείο Εξωτερικών 1