Πολιτική

Μιχάλης Καρχιμάκης για Φώφη Γεννηματά: Οι άξιοι άνθρωποι δεν φεύγουν – Θα είναι πάντα εδώ

Ο πρώην γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, ήταν εμφανώς συγκινημένος για τη Φώφη Γεννηματά και την απώλειά της, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Πολύ δύσκολη μέρα η σημερινή, μια μέρα που δεν την περιμέναμε γιατί η Φώφη Γεννηματά φρόντιζε να μην χρησιμοποιεί το πρόβλημά της, να μην το βάζει στην δημόσια σφαίρα και να ζει την κάθε μέρα με διάθεση, κέφι και δημιουργία» είπε ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Από σήμερα και στο μέλλον η δημόσια ζωή της χώρας θα είναι φτωχότερη γιατί η Φώφη δίδαξε τι σημαίνει να είσαι σημαντικός πολιτικός, σπουδαία μάνα, γενναία γυναίκα, είχε έναν απίστευτο δυναμισμό, ζούσε την κάθε της στιγμή, κυριολεκτικά προσηλωμένη στα καθήκοντά της, όπου και αν λειτουργούσε. Απέδειξε ότι είναι άξια πάνω σε ένα βαρύ όνομα που την ακολούθησε, το πάθος της για την παράταξη που δεν εγκατέλειψε μέχρι την τελευταία στιγμή».

Ο κ. Καρχιμάκης σημείωσε ότι η Φώφη Γεννηματά έδινε την μάχη της μέχρι την τελευταία στιγμή και δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ την δοκιμασία της. Μάλιστα, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αποκάλυψε πως κάποια στιγμή όταν είχε ειπωθεί ότι η Φώφη Γεννηματά δεν πήγε σε ψηφοφορία στην Βουλή για να την αποφύγει, η αλήθεια ήταν ότι το θέμα της υγείας της δεν της είχε επιτρέψει να πάει, κάτι που η ίδια δεν το αποκάλυψε ποτέ.

«Δεν έβαλε μπροστά την δοκιμασία της για να καλυφθεί απέναντι σε προκλήσεις, οι οποίες δεν έκαναν καλό στο πρόσωπό της, αυτή είναι η αξιοπρέπειά της. Αυτό είναι το μήνυμα που δίνει σε όλους του πολιτικούς, ότι η αξιοπρέπεια και οι αξίες πρέπει να υπηρετούνται αταλάντευτα. Η Φώφη και αν πέταξε στον ουρανό θα είναι πάντα εδώ. Οι άξιοι άνθρωποι δεν φεύγουν».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φάμελλος: «Ο ανασχηματισμός και οι πιθανές παροχές δεν μπορούν να αλλάξουν τον κατήφορο της κυβέρνησης»
Κάνοντας έναν απολογισμό για την πρόταση δυσπιστίας της προηγούμενης βδομάδας, σημείωσε ως «επιτυχία» ότι κατάφεραν «να συνεννοηθούν με δημοκρατικό τρόπο τέσσερα κόμματα»
Σωκράτης Φάμελλος
Όλα όσα έγιναν στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα μέσα από τον φωτογραφικό φακό
Οι συγκινητικές στιγμές από την ορκωμοσία του ΠτΔ, η στιγμή που κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και η τελετή παράδοσης - παραλαβής από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα, στην Ολομέλεια της Βουλής