Site icon NewsIT

Μόνο η μείωση του ΦΠΑ, όχι «κούρεμα» στο γεύμα με Ντάισελμπλουμ

31.05.2013 | 16:28
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Ανεργία και μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση συζητήθηκαν στο γεύμα που παρατέθηκε στο Μέγαρο Μάξιμου προς τιμήν του προέδρου του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ, που επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του Eurogroup βρέθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα από την ημέρα που αντικατέστησε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Συναντήθηκε πρώτα κατ’ ιδίαν με τον Αντώνη Σαμαρά, όπου ο πρωθυπουργός του έθεσε, μεταξύ άλλων, τα ζητήματα του ΦΠΑ στην εστίαση και την ανεργία.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός παρουσίασε αναλυτικά την τελευταία εικόνα της ελληνικής οικονομίας και συζήτησαν για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, με έμφαση στην τραπεζική ένωση, που είναι το θέμα της επόμενης Συνόδου Κκορυφής της ΕΕ.
Εξάλλου, ο πρωθυπουργός παρουσίασε εκτενώς στον κ. Ντάισελμπλουμ τις διαστάσεις που έχει πάρει η ανεργία και τόνισε ότι είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα και τα κοινοτικά προγράμματα να είναι όσο το δυνατόν πιο εμπροσθοβαρή.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρας, ο οποίος δήλωσε πως έγινε σε καλό κλίμα. Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, όμως, όπως είπε, δεν έγινε συζήτηση για μείωση του χρέους.

Στη συνέχεια, το κυβερνητικό επιτελείο παρέθεσε γεύμα τον κ. Ντάισελμπλουμ, παρουσία και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Είχε κληθεί και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης αλλά λόγω προσωπικού προβλήματος, δεν μπόρεσε να παραστεί.

Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική και έθεσε ως προτεραιότητα την καταπολέμηση της ανεργίας ζητώντας τη στήριξη της ΕΕ αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ένα μέτρο το οποίο, όπως είπε, θα επηρεάσει και την ψυχολογία.

«Είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό ότι οι αντοχές της κοινωνίας έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν μπορούν να υπάρξουν νέα μέτρα» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση ετέθη στη συζήτηση, τονίζοντας πως τόσο αυτό όσο και άλλα όπως το τέλος ακινήτων, όταν ελήφθησαν, ήταν μέτρα προσωρινού χαρακτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνθλίβει τους νέους η ανεργία – Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα με 27%

Τσίπρας: Το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα είμαστε κυβέρνηση

Ρεκόρ ανεργίας στην ευρωζώνη! Το υψηλότερο ποσοστό από την θέσπιση του ευρώ!

ΠΑΣΟΚ για αντιρατσιστικό: Η σχέση μας με τη ΝΔ περνάει κρίση!

Νεο αγκάθι για τους εταίρους ο νόμος για την ιθαγένεια;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version