Πολιτική

Μοσκοβισί: Μπορούμε να ολοκληρώσουμε την δεύτερη αξιολόγηση

Στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης στέκεται ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος με δήλωσή του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στο Eurogroup της 20ής Φεβρουα

Υπάρχει “παράθυρο ευκαιρίας” για μια συμφωνία για την Ελλάδα δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στην ελληνική υπηρεσία του Euronews στις Βρυξέλλες και με αφορμή την παρουσίαση των χειμερινών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως τόνισε, “οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις. Υπάρχουν ακόμη προσπάθειες που πρέπει να γίνουν, αλλά τις ευθύνες τους οφείλουν να αναλάβουν και οι εταίροι της Ελλάδας”.
 
Αναφορικά με το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μοσκοβισί τονίζει πως πρόκειται για έναν σημαντικό εταίρο, με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να συμπορευθεί. Παρ’ όλα αυτά, όπως λέει, οι αριθμοί είναι στο τραπέζι “και δείχνουν ότι μέχρι τώρα (…) υπάρχει μια υπεραπόδοση της Ελλάδας ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους. Πρόκειται για έναν στόχο που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν. Οι αριθμοί μας ήταν πάντα σωστοί, ακόμη κι όταν δεν ήταν ευνοϊκοί. Άρα, κάθε εταίρος οφείλει να εργαστεί στη βάση αυτή, διότι είναι η βάση του στόχου και η πρόβλεψη”.
 
Νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου μετά την παρουσίαση των προβλέψεων της Κομισιόν, ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για “success story”, προσθέτοντας ότι “είναι ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, ώστε να μη δημιουργήσουμε εκ του μηδενός μία νέα κρίση εν μέσω διαδικασίας αποκατάστασης της οικονομίας στην Ελλάδα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Ικανοποιημένος με την απόφαση Τραμπ για αναστολή των δασμών για 90 ημέρες και νέο μήνυμα για win-win εμπορική συμφωνία
Το μήνυμά του για μία «win-win» εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ στη «σκιά« των δασμών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ο πρωθυπουργός...
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Γεραπετρίτης: «Θα υπάρξει συνάντηση Μητσοτάκη και Τραμπ εν ευθέτω χρόνο – Σταθερά καλή σχέση και ανοιχτοί δίαυλοι με τις ΗΠΑ»
«Είναι ήδη δομημένη η σχέση από την πρώτη θητεία του Αμερικανού Προέδρου. Νομίζω ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί όταν θα υπάρξει και η δεύτερη συνάντηση» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόναλντ Τραμπ
Δημοσκόπηση Real Polls: 19,9% θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ με άλλο αρχηγό, 70,2% λέει όχι σε νέο κόμμα υπό τον Αλέξη Τσίπρα
Το 29,8% θεωρεί ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που μπορεί να δώσει τις πιο ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας είναι το κόμμα το οποίο «κερδίζει» τις προτιμήσεις των πολιτών λόγω της αρχηγού του
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Με μεγάλη προχειρότητα το πόρισμα ΕΟΔΑΣΑΑΜ – Θα απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι που υποκύπτουν σε λάθη
«Στον νέο νόμο που θα φέρουμε στο υπουργικό συμβούλιο της 28ης Απριλίου θα περιλαμβάνονται και απολύσεις για δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι υποκύπτουν σε λάθη»
Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης στη Βουλή
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ετοιμάζομαι κάθε μέρα και δουλεύω για τη στιγμή που θα γίνω πρωθυπουργός»
«Συζητάω με τον εαυτό μου την ιδέα της πρωθυπουργίας και το βλέπω κυρίως ως ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα από πολλούς πολίτες, και ιδιαίτερα από νέες γυναίκες και κορίτσια»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 9