Πέμπτη, 18 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Μοσκοβισί: Στηρίξτε την Ελλάδα!

Μοσκοβισί: Στηρίξτε την Ελλάδα!

«Η Ελλάδα είναι σε θέση να αλλάξει σελίδα, αλλά πρέπει να στηριχτεί», δήλωσε στο ευρωκοινοβούλιο ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του Eurogroup εκτίμησε, σε συνέχεια της παραπάνω φράσης του, ότι «η συμφωνία για το τελικό “πακέτο” θα επιτευχθεί σύντομα». Αναγνώρισε, ταυτόχρονα, ότι η 10ετής περίοδος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% «πρέπει να μειωθεί».

Ενώ ο Επίτροπος Οικονομικών αφού πίστωσε στην ελληνική οικονομία ότι αντιστάθηκε στις πιέσεις του 2015, προχώρησε με τη ‘γλώσσα’ των αριθμών: το πλεόνασμα του 2016 είναι στο 4,2%, εννέα φορές πάνω από το προσδιορισμένο στόχο 0,5%.

Και ζήτησε εποικοδομητική στάση από όλους τους εμπλεκομένους, με στόχο «να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση». Αναφέρθηκε εξάλλου στο ουδέτερο, μηδενικό αποτέλεσμα που θα έχουν τα μέτρα του 2019, υπό τον όρο ότι η οικονομία θα είναι εντός στόχων (εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι αυτό θα επιτευχθεί).

Ζήτησε, όπως και ο Νταίσελμπλουμ, ρεαλιστικούς στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το τέλος του προγράμματος. Έκλεισε με το σύνθημα –ζητούμενο, «δίκαιος συμβιβασμός», για τον οποίον, όπως είπε, εργάζονται τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και το Eurogroup.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε