Δευτέρα, 19 Αυγ.
30oC Αθήνα

Μουζάλας: Έρχονται νέοι καταυλισμοί, με σπιτάκια αντί σκηνών

Μουζάλας: Έρχονται νέοι καταυλισμοί, με σπιτάκια αντί σκηνών

Τη δημιουργία νέων προσφυγικών καταυλισμών που όμως θα έχουν σπιτάκια και όχι σκηνές προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολίτικης Γιάννης Μουζάλας. Είπε επίσης ότι ο καταμερισμός των προσφύγων θα γίνει σε όλη την Ελλάδα με βάση γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια.

“Τέλη Ιουνίου θα αρχίσει η κατασκευή καινούργιων καταυλισμών με σπιτάκια αντί σκηνές, στο πρότυπο του Ελαιώνα, και οι περισσότερες δομές προσωρινής φιλοξενίας θα διαλυθούν το Σεπτέμβρη. Ο καταμερισμός των προσφύγων θα γίνει σε όλη την Ελλάδα βάσει γεωγραφικών και πληθυσμιακών δεδομένων”, επισήμανε ο Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας (30.05.2016).

Ο κ. Μουζάλας αναφέρθηκε στην επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, ενώ τόνισε πως επόμενη προτεραιότητα είναι η μεταφορά των ανθρώπων από το Ελληνικό, μόλις δημιουργηθούν καινούργιες θέσεις. Επίσης, υποστήριξε πως “η διαδικασίες ασύλου προχωρούν, σε σχέση με το πού ήμασταν”, λέγοντας πως “κάθε μέρα εξετάζονται 50 περιπτώσεις και από τις 6 Ιουνίου συνεργεία θα επισκέπτονται όλες τις δομές για το άσυλο.”

Στάθηκε ιδιαίτερα στις μεγάλες καθυστερήσεις στην φιλοξενία των ασυνόδευτων ανηλίκων, λέγοντας πως ως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν διαμορφωθεί 800 θέσεις για να τους υποδεχτούν.

“Πρέπει να είμαστε λογικοί στο τι ταχύτητες μπορούμε να αναπτύξουμε”, σχολίασε ο κ. Μουζάλας, δηλώνοντας ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές με τους ρυθμούς που προχωρούν τα ζητήματα στο προσφυγικό θέμα, προσθέτοντας πως μέχρι πέρσι η Ελλάδα δεν είχε καθόλου δομές και ξαφνικά μέσα σε δυόμιση μήνες έπρεπε να διαχειριστεί 55.000-60.000 πρόσφυγες, όταν έκλεισαν τα σύνορα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε