Πέμπτη, 18 Ιουλ.
38oC Αθήνα

Μπάιντεν: Το ΔΝΤ πρέπει να μείνει και ο Τσίπρας να πάρει δύσκολες αποφάσεις!

Μπάιντεν: Το ΔΝΤ πρέπει να μείνει και ο Τσίπρας να πάρει δύσκολες αποφάσεις!

Στην 45λεπτη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της δεξίωσης, στον Λευκό Οίκο, για την 25η Μαρτίου. Αποκάλυψε πως του ζήτησε το ΔΝΤ να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Μιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους, ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι η τηλεφωνική συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα κράτησε 45 λεπτά και τόνισε ότι ο Έλλληνας πρωθυπουργός πρέπει να πάρει σκληρές αποφάσεις και ότι το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Συνομιλήσαμε για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που απασχολούν την Ελλάδα σήμερα. Για την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και ασφαλώς για την μεγαλύτερη προσφυγική κρίση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο Τζο Μπάιντεν μιλώντας σε δημοσιογράφους για τη συνομιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τόνισε δε πως μιλώντας εξ ονόματος και του ίδιου του Μπαράκ Ομπάμα μετέφερε εκ μέρους και του αμερικανικού λαού το μήνυμα ότι «οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό της Ελλάδος».

Ο κ. Μπάιντεν είπε ότι συνεργάζεται με την ελληνική κοινότητα σε όλη την πολιτική σταδιοδρομία του, τονίζοντας ότι αυτό που ενώνει τους δύο λαούς, πέρα από τις δημοκρατικές αρχές, είναι οι κοινές αξίες.

Πηγή: mignatiou.com

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε