Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Μπακογιάννη για ΕΝΦΙΑ: Το υπουργείο Οικονομικών μας έφερε στο αμήν!

Μπακογιάννη για ΕΝΦΙΑ: Το υπουργείο Οικονομικών μας έφερε στο αμήν!

Εξοργισμένη με τους χειρισμούς του υπουργείου Οικονομικών στο θέμα του ΕΝΦΙΑ και της νεας τροπολογίας που καλούνται να ψηφίσουν οι βουλευτές εμφανίστηκε στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εαν τηρείτο η δημοκρατική διαδικασία. ‘Επρεπε να περάσει από την Επιτροπή Οικονομικών από την πρώτη φάση. Η πρώτη ερώτηση που θα είχαμε θέσει θα ήταν τι προβλέπεται για τα έσοδα. Δεν το έκαναν αυτό. Πέρασε η πρώτη τροπολογία. Ο κόσμος μας βλέπει να εξευτελιζόμαστε καθημερινώς. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για τις κοινοβουλευτικές ομαδες που στηρίζουν την κυβέρνηση. Με το υπουργείο Οικονομικών είναι φορές που φτάνεις στο αμήν. Την χρεώνω στο υπουργείο. Είναι ο μόνος υπεύθυνος. Τα ελληνικά δεν είναι μια τόσο δύσκολη γλώσσα όσο πιστεύει το υπουργείο Οικονομικών», είπε η κα Μπακογιάννη.

Όταν ρωτήθηκε αν φταίει ο ίδιος ο κ. Χαρδούβελης για το φιάσκο είπε: «Δεν είμαι εγώ αυτή που επιμερίζω τις ευθύνες. Αυτό το κάνει ο πρωθυπουργός. Τέτοιου είδους φάουλ δυσκολεύουν πολυ και την ομαλή λειτουργία του κοινοβουλίου αλλά και την εικόνα μιας κυβέρνησης που δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει έλλειψη σχεδίου. Μέσα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν τι σημαίνει οικονομία. Γιατί αυτό το θεσμικά κατοχυρωμένο όπλο να το χάνει η κυβέρνηση;»

Για το θέμα με τις απαιτήσεις της τρόικας αλλά και για το πότε θα γίνει η διαπραγμάτευση για το χρέος η κα Μπακογιάννη είπε ότι ναι μεν έχουμε καθυστερήσει εμείς να εφαρμόσουμε τα προαπαιτούμενα αλλά οι νέες απαιτήσεις της τρόικας δείχνει ότι είναι σε κενό πραγματικότητας.
«Δεν μπορούν να μην αντιλαμβάνονται ποιά ειναι η κατάσταση στην χώρα και στην Ευρώπη. Δεν μπορούν να έρχονται και να ζητούν της Παναγιάς τα μάτια από έναν λαό που έχει υποφέρει τα πάνδεινα. Πρέπει να υποχωρήσουν αν εφαρμόσουμε τα υπεσχημένα.

Για την διαπραγμάτευση του χρέους είπε ότι αν η Ελλάδα έχει προχωρήσει με ετπιτυχία οι εταίροι μας θα κάνουν μια ρύθμιση. «’Οχι αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι εκτός τόπου και χρόνου. Εγώ έχω ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να μου υποδείξει έστω και έναν βουλευτή ευρωπαίο που να θέλει να διαγράψει το χρέος της Ελλάδας. Δεν βλέπω διαπραγμάτευση του χρέους πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Τέλος, για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας είπε: «Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τους 180. Η Βουλή θα βρεθεί μπροστά σε συγκεκριμένα διλήμματα. Δεν ψηφίζει η κυβέρνηση Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά η Βουλή.
Εγώ δεν είμαι της λογικής του φόβου. Πιστεύω στην στρατηγική της ελπίδας αλλά το δίλημμα θα είναι πολύ μεγάλο για τους βουλευτές».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε