Site icon NewsIT

Ντόρα: “Δεν μας χρειάζονται οι κεκράκτες…”

08.03.2015 | 22:02
Φωτογραφία Eurokinissi

Φωτογραφία Eurokinissi

Η Ντόρα Μπακογιάνη ξαναζήτησε έκτακτο συνέδριο κατά την ομιλία της στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και δέχτηκε τις... φωνές πολλών από τους υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά. Αλλά φαίνεται αποφασισμένη να μην κάνει ούτε βήμα πίσω.

“Ο εσωκομματικός διάλογος που ξεκίνησε με τη συνεδρίαση της ΚΟ συνεχίζεται σήμερα με την συνεδρίαση της Π.Ε. Εύχομαι και ελπίζω να συνεχιστεί μέχρι τέλους με αποκορύφωμα ένα έκτακτο συνέδριο όπου η βάση της ΝΔ θα έχει φωνή, άποψη και ψήφο” τόνισε σε δήλωσή της κατά την αποχώρησή της από τα γραφεία της Συγγρού.

Η πρώην υπουργός πρόσθεσε ακόμη “είναι παρά πολύ σημαντικό να ακούσουμε τη βάση μας, να αφουγκραστούμε τους ανθρώπους εκείνους που ψήφισαν και στήριξαν τη ΝΔ έτσι ώστε να μπορέσει η ΝΔ το ταχύτερο δυνατόν να ανασυγκροτηθεί και να εκπληρώσει το θεσμικό της ρόλο”.

Όταν ρωτήθηκε για το πως σχολιάζει το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς όμως επιμένει και σήμερα ότι ένα έκτακτο συνέδριο θα έβαζε σε τροχιά νοσηρής εσωστρέφειας τη ΝΔ, η κα Μπακογιάννη είπε: “Εγώ δεν πιστεύω ότι ο εσωκομματικός διάλογος είναι εσωστρέφεια. Εγώ πιστεύω αντίθετα ότι είναι δύναμη. Είναι οξυγόνο για τα κόμματα. Για να μπορέσουμε να συζητάμε ανοικτά μεταξύ μας, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη για τη χώρα στιγμή όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς παίρνει έναν εξαιρετικά επικίνδυνο δρόμο και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, είναι δύναμη για την παράταξη.

Η παράταξη χρειάζεται σήμερα όλες της τις φωνές, χρειάζεται να ανοίξει σε νέους ανθρώπους, σε νέες γενιές, να ξαναγίνει συνομιλητής των κοινωνικών ομάδων, των ανθρώπων που έχασε και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο όταν δει τον εαυτό της στον καθρέφτη και κάνει σοβαρά την αυτοκριτική της”, συμπλήρωσε.

Αν και στην ομιλία της κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά πως “φοβάται” το συνέδριο, στη δήλωσή της στους δημοσιογράφους επεσήμανε: «Ο κ. Σαμαράς δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από ένα συνέδριο. Αν ένα συνέδριο της ΝΔ φτάσει στο σημείο να θεωρήσει ότι χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας θα το έχει αντιληφθεί ο πρόεδρος πολύ νωρίτερα. Άλλως πως από ένα τέτοιο συνέδριο η ηγεσία βγαίνει μόνο ενδυναμωμένη”.

Η Ντόρα Μπακογιάννη «απάντησε» και σε όσους τη διέκοψαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, όταν είπε πως ο Αντώνης Σαμαράς φοβάται το συνέδριο. “Η προσπάθεια να βάλει κανένας κεκράκτες οι οποίοι να παρεμβαίνουν σε τέτοιου είδους στιγμές για να διακόψουν ομιλητές δεν συνηθίζεται μέσα στη ΝΔ. Εγώ αυτό το οποίο είπα είναι ότι η δύναμη των επιχειρημάτων πάντα κερδίζει και όχι οι προσπάθειες να διακόπτουμε ο ένας τον άλλο. Ήταν πολλοί λίγοι, άνευ οποιασδήποτε σημασίας. Σημασία έχει ότι το όργανο διαλέγεται αυτή τη στιγμή και διαλέγεται σωστά και δημοκρατικά”.

Ακόμη, ερωτηθείσα αν θεωρεί ότι αυτό που συνέβη ήταν συντονισμένο η κα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι “Τι να σας πω…Δεν ασχολήθηκα”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version